www.hvzeeland.nl

Zeehondje kruipt onder politieauto Domburg

Toegevoegd: 11-01-2017, 16.27 uur

Zeehondje kruipt onder politieauto Domburg
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Een vermagerde zeehondenpup is dinsdag op het strand tussen Westkapelle en Domburg onder een politieauto gekropen.

Surveillerende agenten zagen het dier liggen in de buurt van strandpaviljoen Brooklyn Beach bij Domburg. "In eerste instantie dachten de collega's dat de zeehond overleden was, maar toen zij de politieauto naast de zeehond stopten, kwam de pup in beweging. Op zoek naar warmte en beschutting kroop het vermagerde beestje onder de politieauto", zo schrijft de politie op Facebook.

Agenten hebben de zeehond gevangen en overgebracht naar het politiebureau. Van daaruit is hij op transport gegaan naar de zeehondenopvang van A Seal in Stellendam. De zeehondenpup heeft inmiddels de naam 'The Beast' gekregen, naar de bijnaam van de strandjeep van de politie.

Maandag werd bij het haventje van Griete, bij Zaamslag, ook al een zeehondenpup gevonden. Ook dit diertje werd naar Stellendam overgebracht. In Kamperland werd vandaag een ernstig zieke zeehond waargenomen maar deze ging terug het water in toen een hulpverlener arriveerde. Het dier had last van longworm maar kon zogezegd dus niet gevangen worden.