Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vlaketunnel dicht door afgevallen hoogwerker

Toegevoegd: 12-01-2017, 07.13 uur - Update: 12-01-2017, 12.36 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De Vlaketunnel is vanochtend opnieuw afgesloten nadat een voertuig zijn lading was verloren. Vanmiddag rond 12.20 uur was de stremming volledig voorbij. Gisteren was de tunnel ook al ruim 2 uur dicht vanwege een aanrijding.

Even na 07.00 uur verloor een voertuig dat op de rijbaan richting Vlissingen reed in de tunnelbuis een hoogwerker. De hoogwerker belandde op het wegdek en ook ontstond schade aan de vangrail. De tunnelbuis raakte volledig gestremd en al snel ontstonden flinke opstoppingen op zowel de A58 als de omleidingsroute via de Oude Rijksweg (N289). Rond 09.15 uur stond op de A58 zo'n 8 kilometer file.

Inmiddels is de hoogwerker overeind gezet en uit de tunnel gehaald maar vooralsnog ondervindt het verkeer nog steeds hinder van het ongeval. Ter plekke vindt nu namelijk een spoedreparatie plaats. Rijkswaterstaat liet rond 07.25 uur al weten dat de weg naar verwachting tot rond het middaguur dicht zou blijven.

Rond 10.00 uur kon de rechter rijstrook worden vrijgegeven zodat verkeer de werkzaamheden kon passeren. Om 12.20 uur was de weg weer helemaal vrij.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rubber Duck (12-1-2017 om 09:55)
Dat dat masjien er af valt kan maar 1 ding betekenen, de chauffeur heeft zijn lading niet goed vastgezet. Tegen beter weten in want anders mag hij geen vrachtwagen besturen. Deze persoon is dus niet geschikt als vrachtwagenchauffeur en zijn rijbewijs dient ingenomen te worden. Maar niet in NL, nee, hier krijg je een slap strafje en alle schade aan de weg en de economie omdat iedereen weer moet wachten om zo een wanpresteerder ? Die nemen we wel weer voor lief omdat iemand te lui is om zijn werk te doen, of zijn werkgever een schraper is die zijn personeel nergens tijd voor geeft maar liever levensgevaarlijke risico's op willekeurige verkeersdeelnemers afwentelt. Da's goed voor de economie dus dat mag toch ?
Randy (12-1-2017 om 09:53)
Vlissinger , bij deze nodig ik je uit om een dagje met een chauffeur mee te gaan. Kijken of je dan nog zo praat. Hvzeeland weet onze mail adressen dus bij deze
k (12-1-2017 om 09:48)
@vlissinger de was doen en koffie zetten? dat zijn alleen de polen ik ken een koelkast, een magnetron,een laptop en een navigatie en wees blij met deze mannen en vrouwen ze zorgen dat de spullen die u dagelijks eet, drinkt en gebruikt ook in de winkels liggen. vrachtwagenchaffeurs en chaffeurs grondverzet daar zit verschil in, bij grondverzet gaat het ag zever niet da ken net, gasgeven je bent toch geen mietje? bij beroepsgoederen word eerst ff gekeken of je met een afwijkende hoogte wel onder dat viaduct of tunnel past voordat men gaat rijden hoe je het ook wend of keert chaffeur is verantwoordelijk voor zijn lading
Anoniem (12-1-2017 om 09:43)
Altijd maar gelijk dezelfde vooroordelen over vrachtwagenchauffeurs. Dat ze niet opletten en alleen maar shag roken en koffie drinken. Denken jullie nou echt dat die chauffeur dat met opzet gedaan heeft en een feestje aan t geven is?!?!?! Nee ik denk dat diegene zich enorm klote voelt en dit ook niet met opzet gedaan heeft. Het zou fijn zijn als mensen eerst eens nadenken voor hier klakkeloos een reactie te plaatsen!
Vlissinger (12-1-2017 om 09:10)
MAN MAN MAN wie heeft dat ding ontworopen of zijn het nou allemaal idioten die vrachtwagenchauffeurs je ziet ze wel altijd koffie zetten, shaggie draaien, de was doen van alles achter het stuur, de zogenaamde beroepschauffeurs mogen van mij zo snel mogelijk vervangen worden door zelfsturende treintjes!
boy (12-1-2017 om 09:08)
tjonge jonge een hoogwerker verliezen. Nou dat betekent ontslag voor de trucker want die is echt dom bezig!!!!