Hoogwerker Vlaketunnel onvoldoende geborgd

Toegevoegd: 12-01-2017, 13.45 uur - Update: 12-01-2017, 14.24 uur

Vanwege het ongeluk werd de tunnel lange tijd afgesloten.
Vanwege het ongeluk werd de tunnel lange tijd afgesloten.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De chauffeur die vanochtend in de Vlaketunnel een hoogwerker verloor heeft van de politie een proces-verbaal gekregen. De hoogwerker was vermoedelijk onvoldoende geborgd.​

De man, 32-jarige man uit de gemeente Borsele, reed rond 07.00 uur richting Vlissingen toen het vlakbij de ingang van de Vlaketunnel al misging. De man had achter zijn vrachtauto een aanhangwagen met daarop een hoogwerker. De hoogwerker viel van de aanhanger en de combinatie ging slingeren. Hierdoor raakte de vangrail beschadigd.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. "Vermoedelijk was de hoogwerker onvoldoende geborgd, waardoor deze tijdens het rijden los is geraakt", aldus de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bron (12-1-2017 om 20:52)
Het had niet echt met lading zekeren te maken. Maar met verkeerd beladen. De vooras van de aanhanger had geen druk omdat de lading achterop stond. En met die goten en randen bij die tunnel wipt het voertuig nogal, waardoor de aanhanger voorop is gaan zweven dus onbestuurbaar werd. En dan kun je dit inderdaad meemaken.
Emiel (12-1-2017 om 19:11)
Wel erg jammer dat het altijd maar gelijk aan de chauffeur ligt, kennende dit wel degelijk goed en na behorende opleidingen die ons verplicht worden gesteld de lading gezekerd was. En niet zo als in bericht geschreven is "de lading verloren en toen geschaard" maar andersom de aanhanger is juist geschaard door de slechte weg voor en in de tunnel en daarna de lading verloren en ja.... daar kun je je lading niet tegen verzekeren ! Letterlijk en figuurlijk. Uit ervaring met zware machine te rijden al meegemaakt dat je door de tunnel rijdt gewoon letterlijk je kettingen breken waar je machine mee vast gemaakt hebt door de slechte weg daar. Dus wegbehherder doe wat aan de weg daar voordat er echt ernstige ongelukken gebeuren !!
wim (12-1-2017 om 19:09)
Misschien nog een slaperige chauffeur waardoor het niet voldoende vast gemaakt is en is gaan rijden met alle gevolgen en dan gebeurd er zo iets, gelukkig geen schade aan achter komende auto's waardoor zeker op dat tijd stip alles is goed afgelopen,chaffeur sta vroeger op en controleer op alles voor dat je weggaat
Sinke (12-1-2017 om 18:32)
Toch verbaasd het mij waarom de tunnel zo lang moest dicht blijven. Dit kan toch sneller worden afgehandeld?
@peter (12-1-2017 om 17:28)
Gaan ze dan ook voor elke malloot die uit de bocht vliegt bij een afrit of bij ik neem voorrang rotondes, of welke afsluiting dan ook nodig is ook wat hogere boetes geven of zien we dat maar door de vingers waardoor anderen stilstaan. Bijvoorbeeld een uur op de A58 omdat er weer 1 haast had. Klopt dit is een domme fout. Maar weet ook uit ervaring dat als je niks doet je ook geen fouten kan maken.
Jaap (12-1-2017 om 17:18)
Ik denk dat Peter te veel bananen gegeten heeft en weinig op heeft met de veiligheid in het verkeer. Mensen in het verkeer moet je beschermen dus verkeersboetes en afzettingen zijn soms noodzakelijk.