Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man moet zitten voor niet betalen schadevergoeding

Toegevoegd: 12-01-2017, 15.58 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft vanmiddag in Terneuzen een automobilist aan de kant gezet die nog duizenden euro's schadevergoeding moest betalen. Hij zit voorlopig vast.

Agenten zagen de man rijden over de Rooseveltlaan. Zijn voertuig bleek onverzekerd te zijn en stond daarom bij de politie gesignaleerd. De bestuurder werd aan de kant gezet en bleek nog 6.665 euro aan schadevergoeding te moeten betalen vanwege een diefstal die hij in het verleden heeft gepleegd.

De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau en daar is ook DNA-materiaal afgenomen. Ook hiervoor stond hij namelijk nog gesignaleerd. Omdat de man de schadevergoeding niet kon betalen is hij overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg.

De man zal 68 dagen in de gevangenis moeten zitten als dwangmiddel om toch tot betaling over te gaan. Daarmee is de kous echter nog niet af. “Het ondergaan van de gevangenisstraf heft de verplichting tot het betalen van de schadev­ergoeding echter niet op en de man zal dus alsnog moeten betalen”, zo legt de politie uit.

Voor het rijden zonder verzekering is proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonny V. (26-1-2017 om 12:55)
Hoe dom is deze man? Boete kan gebeuren. Heb je daar geen geld voor, dan kan de rechter vervangende detentie opleggen en daarmee betaal je de boete. Je kan niet je kop in het zand steken en denken dat het dan vanzelf weggaat. Als hij in het prille begin een afbetalingsregeling had gevraagd of voor elke 50 euro 1 dag detentie had gekozen, dan was alles geregeld. Nu mag hij 68 dagen brommen en alsnog de 6665 euro ophoesten plus de nieuwe boete erbij. Ik vrees als de 68 dagen voorbij zijn, deze man gaat inbreken of een andere misdaad gaat plegen om aan geld te komen. Het lijkt mij zinvol om een enkelband te plaatsen, dan kan de man gekoppeld worden met een eventueel misdrijf. Is alles netjes betaald, dan kan de enkelband weer af.
Terneuzenaar (12-1-2017 om 20:27)
Deze klaploper moet gewoon iedere cent terugbetalen die hij gestolen heeft, laat hem desnoods in de gevangenis werken zodat zijn schuld met werkende kracht wordt rechtgezet. @Miepje, alimentatie is natuurlijk ook een soort schadevergoeding?
wim (12-1-2017 om 18:56)
Kijk die kant moeten we op het schuldbedrag moet niet betaald worden met een aantal dagen in de gevangenis te verblijven want dat is toch al duur genoeg ,maar hoe nu verder het bedrag van 6665 euro nog niet zo weinig heeft hij niet meer afkomstig van diefstal en dat moet er komen wij zullen volgen ik geloof het niet dat het er komt
Miepje (12-1-2017 om 17:00)
Uitermate kundig, de staat loopt zijn geld mis dus oppakken en vastzetten. Wij lopen al 4 jaar kinderalimentatie mis ook een rechter aan te pas gekomen en een deurwaarder. Nog steeds niks! En dan gebeurd er niks! Want weet je wij zijn de STAAT niet!
P van D (12-1-2017 om 16:42)
He he ! Nu ga ik ook eens wat positiefs over de Politie zeggen.... Puik werk ! Dat is jullie taak, mooi zulke gasten pakken vastzetten en alsnog betalen of beslag op uitkering !!