Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, maandag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Hoog water: Terneuzense sluizen gaan dicht

Toegevoegd: 12-01-2017, 16.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Waterschap Scheldestromen blijft paraat vanwege het hoge water. Ook de Veiligheidsregio Zeeland en Rijkswaterstaat houden de situatie continu in de gaten.


Rijkswaterstaat heeft voor vrijdagnamiddag code oranje ingesteld voor Zeeland. Dit gebeurt gemiddeld eens in de vijf jaar. Volgens Rijkswaterstaat is er een redelijke kans dat de schuiven van de Oosterscheldekering gesloten zullen gaan worden. "Medewerkers van de Oosterscheldekering hebben rond 16.00 uur een voorwaarschuwing gekregen met de mededeling: Let op, grote kans dat je vannacht wordt opgeroepen!", zo zegt Rijkswaterstaat.

Sluizen
Vanwege het hoge water is de Oostsluis in Terneuzen vrijdag tussen 14.10 en 17.20 uur dicht voor het scheepvaartverkeer. De middensluis in Terneuzen is dicht tussen 02.05 en 03.20 en tussen 14.00 en 17.30 uur. Ook de Terneuzense westsluis gaat dicht. Deze is gesloten tussen 14.10 en 17.20 uur.

Gisteren werd in Vlissingen de coupure bij de kazematten gesloten. Omdat morgen rond 14.30 uur een waterstand van 3,70 meter boven NAP wordt verwacht blijft deze sluiting voorlopig van kracht. De Panoramaweg in Breskens blijft in tegenstelling tot eerdere berichten wel open. Waterschap Scheldestromen: "Als het nodig is, zullen we deze weg alsnog sluiten."

Storm
De hoge waterstand wordt veroorzaakt door twee opeenvolgende stormen op de Noordzee in combinatie met springtij. Overigens gaat het morgen ook flink waaien. Voor Zeeland geldt voor vrijdagmiddag en -avond nog steeds waarschuwingscode geel van het KNMI. Het weerbureau waarschuwt voor zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Aan zee kunnen zelfs windstoten voorkomen tot 100 kilometer per uur. Windvlagen van meer dan 100 kilometer per uur worden aangeduid als zeer zware windstoten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan B (13-1-2017 om 09:25)
@Brandpreventje..op nautisch gebied is er bijna geen kennis. Recent nog de scheepsbrand bij Antwerpen met veel blabla er naar toe maar net zo snel weer terug. Brandweerduikers die werkzaamheden uitvoeren zonder de juiste uitrusting. Is er wat geleerd van het duikongeval bij Koedijk? Niets we gaan gewoon door met auto’s bergen. Er werken zeker wel goede en vakbekwame mensen bij de VRZ als het gaat om brandbestrijding. Dat de VRZ zou waken over onze veilheid valt nog te bezien met het sluiten van brandweerposten
Brandpreventje (13-1-2017 om 02:16)
@ Jan B , Bij de veiligheidsregio's werken ook kundige mensen, omdat er een enkeling wat vreemde dingen misschien heeft uitgehaald wil dat niet zeggen dat het allemaal incompetente mensen zijn die bij de veiligheidsregio Zeeland werken, zij waken over onze veiligheid, wees daar maar gerust van.
Jan B (12-1-2017 om 16:58)
Ik wist niet dat ze bij de veiligheidsregio ook al verstand hebben van waterstanden.