Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Redders drenkeling kanaal krijgen bekroning

Toegevoegd: 12-01-2017, 17.05 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Aan twee personen die deze zomer een 21-jarige Middelburger uit het Kanaal door Walcheren redden zijn donderdag bekroningen uitgereikt door de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar.

De redders, de 21-jarige Thomas van Goethem uit Heinkenszand en de 19-jarige Nina Karelse uit Middelburg, reden op 3 juli iets na middernacht over het Vlissings Jaagpad langs het kanaal toen ze in het water iemand hoorden spartelen.

Zo'n twee meter uit de kant bleek een praktisch blinde en zeer onder invloed van alcohol verkerende man in het water te liggen die niet meer zelf op de kant kon komen. Thomas ging het water in en samen met Nina werd de drenkeling uit het water gehaald. De twee gaven hem daarna kleding van hunzelf zodat hij wat kon opwarmen. Vervolgens werd het alarmnummer gebeld waarna professionele hulpverleners arriveerden.

Bekroningen
De bronzen bekroningen werden toegekend door het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. "Onze bekroningen zijn bedoeld om de redders te eren. Maar van de uitreiking gaat ook een voorlichtende werking uit. De bekendmaking van een reddingsactie leidt tot meer bewustzijn over het verkleinen van de risico’s op verdrinking en de mogelijkheden om het leven van een drenkeling te redden", zo schrijft de organisatie op haar website.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (12-1-2017 om 19:23)
Wat zijn dat on uit spreekbare helden om deze man die slecht ziende was en daarbij nog goed dronken was midden in de nacht in water terecht was gekomen ,waardoor de jongens gespartel hoorde en daar op af ging en de man op droge wisten te brengen ze gaven der eigen kleding om de man wat warmte te geven en daarna mee genomen is ,kijk is dat nu gelukkig als er ook zulke mensen die mensen redden en zelfs der eigen kleding hebben gegeven jongens een voorbeeld voor velen
Goedzo! (12-1-2017 om 17:45)
Dikke duim voor deze redders!