Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zeven vluchtelingen in koelvrachtwagen A58

Toegevoegd: 12-01-2017, 17.28 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - In een koelvrachtwagen zijn woensdagochtend langs de A58 bij Rilland zeven Irakese vluchtelingen gevonden. De verstekelingen hadden het koud maar verkeerden in goede gezondheid.

In de koelwagen lagen mosselen en het koelsysteem was in werking toen de 36-jarige Poolse chauffeur geklop hoorde uit zijn oplegger. Onderweg had hij al argwaan gekregen omdat hij geluiden had gehoord uit zijn trailer. Op een parkeerplaats langs de snelweg belde hij de politie.

“Bij het openen van de laadbak troffen politieagenten zes mannen en een vrouw aan, variërend in leeftijd van 22 tot 29 jaar oud”, zo meldt de Koninklijke Marechaussee. Die heeft het onderzoek naar deze mensensmokkel overgenomen. De chauffeur is inmiddels gehoord als getuige.

De vreemdelingen verklaarden in België in de verkeerde vrachtwagen te zijn gestapt. Ze wilden naar Engeland maar stapten dus per ongeluk in een truck die naar Zeeland reed. De Irakezen zitten vanwege het onderzoek nog in vreemdelingenbewaring.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patries (13-1-2017 om 16:42)
Wel vreemd per ongeluk in de verkeerde trailer. Kan je wel vertellen dat ik laatst mijn hond kwijt was en door boomgaarden aan het zoeken was. Nou wat ik daar aantrof waren een aantal caravans vol met illegale. Dus een aantal fruit telers werkt daar aan mee om ze hier te krijgen. Ten koste van ons eigen volk
Ronald (13-1-2017 om 02:23)
Dan kunnen we straks weer lezen dat de mosselen vervuild zijn door urine en uitwerpselen, maar wij weten via HV Zeeland hoe dit komt hé ? Hopelijk worden ze teruggestuurd naar waar ze vandaan komen, want ik ben het met Wim eens, dat het wel allemaal toevallig is dat geloof ik ook niet helemaal.
P (13-1-2017 om 02:19)
Welkom in Zeeland, ruimte genoeg hier en geen oorlog. Er is vast wel een plek waar ze onderdak kunnen krijgen en werk, er is hier zoveel Ruimte en zoveel leuke boerderijen met schappelijke aardige mensen.
Henk (12-1-2017 om 20:21)
ze weten waar ze vandaan komen dus op het vliegtuig en terug weg wezen !!!!!!!
Roos (12-1-2017 om 20:12)
Wim, ik ben het helemaal met je slot zin eens. Enkeltje naar waar ze vandaan komen. Zorgen alleen maar voor problemen. Vooral in de Hoek van Holland is het momenteel helemaal erg.
wim (12-1-2017 om 18:45)
Irakezen in een verkeerde vrachtwagen gestapt in de leeftijd van 22 t/m 29 jaar en dan in een koelwagen, zou dat de waarheid wezen dat de bedoeling was geweest om naar Engeland te gaan het zou waar kunnen wezen ,maar buitenlanders van uit die gebieden ben ik niet van overtuigd dat ze in een verkeerde koelwagen gestapt zijn, ik vertrouw ze voor geen meter wie weet wat de bedoeling zou zijn geweest ,geef ze maar een enkele reis waar ze vandaan zijn gekomen.