Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in de middag onweersbuien. Vrijdag opnieuw buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Oosterscheldekering hoeft nog niet dicht

Toegevoegd: 13-01-2017, 08.12 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De schuiven van de Oosterscheldkering hoeven nog niet te worden gesloten. Dat zegt Rijkswaterstaat.


Gisteren kregen medewerkers van Rijkswaterstaat een voorwaarschuwing dat zij mogelijk vannacht naar het topshuis op Neeltje Jans zouden moeten komen vanwege het sluiten van de kering. Dat bleek niet nodig. "Naar verwachting zal het alarmpeil van 2.75 meter boven NAP niet worden overschreden en sluit de kering vanmiddag dus niet", zo legt Rijkswaterstaat uit.

Mogelijk sluit de Oosterscheldekering wel op een later moment. Volgens Rijkswaterstaat is het mogelijk dat de kering komende nacht nog dicht moet gaan. "Medewerkers zullen dan later op de dag alsnog worden opgeroepen."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (13-1-2017 om 12:04)
Zeeuw heeft gelijk. Opgeblazen gedoe,Maar ze vinden zich zo belangrijk door op een paar knopjes te drukken. Doe gewoon die kering dicht. Klaar. Dat gekles over +/- 025cm. En als het later dan blijkt dat niet nodig was dan is het een goed training voor personen en werking van de kering.
Vlissinger (13-1-2017 om 11:08)
zeeuw, sneeuw is niet zo gevaarlijk als een zee. ben je wel een zeeuw? eigenlijk? of weer import die er weinig van snapt
middelburger (13-1-2017 om 10:49)
Beste Zeeuw, dat was vroeger. Toen schreef je poep nog met een lange oe. Ik ben blij dat die kering er is en dat hij af en toe dicht gaat.
zeeuw (13-1-2017 om 09:27)
al dat opgeblazen gedoe heb wel erger meegemaakt werd er 0ok niet gewaarschuwd en die sneeuw , ja in de vriezer , in de jaren 60 toen had je winters