Weerbericht:
Vandaag meest droog en in het oosten zomers warm, morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Verkeershinder door gekantelde vrachtwagen

Toegevoegd: 26-10-2004, 23.50 uur
Door: Manfred Berrevoets [HVZeeland.nl]
VLISSINGEN - Een gekantelde vrachtwagen met oplegger heeft dinsdagmiddag rond 15:20 uur voor veel overlast gezorgd op de Europaweg-Zuid. In een bocht is de vrachtwagen met zijn wielen in de berm terechtgekomen en is de lading gaan schuiven. Eenmaal terug op de rijbaan kantelde hij.

De vrachtwagen, geladen met 22 ton natriumtripolyfosfaat, een grondstof voor wasmiddelen, lag precies midden op de weg. Het verkeer werd omgeleid via het fietspad. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van de gemeente Bergen op Zoom kon op eigen kracht de cabine verlaten. De lading is overgeladen in een andere oplegger.

Bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen verzorgde samen met een ander bedrijf de bergingswerkzaamheden, deze namen enkele uren in beslag. Rond 20:50 uur stond de vrachtwagen weer overeind.

De brandweer van Borssele heeft bij dit incident ook assistentie verleend. Zij zijn onder andere met het hulpverleningsmaterialen aanwezig geweest voor het verzorgen van licht tijdens de berging van de vrachtauto. Hiervoor rukte het haakarmvoertuig(4768) met daarop de hulpverleningscontainer(4778)uit. Ook de 4760 is ter plaatse geweest bij dit incident.

De omvang van de schade is nog niet bekend, de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750