Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
122 files van totaal 429 km

Team houdt waterstand kering in de gaten

Toegevoegd: 13-01-2017, 13.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het topshuis op Neeltje Jans is een team bijeen gekomen om de hoge waterstand bij de Oosterscheldekering nauwlettend in de gaten te houden. Het is echter nog steeds onzeker of de schuiven van de kering ook daadwerkelijk gesloten zullen gaan worden.


Volgens Rijkswaterstaat is inmiddels het alarmpeil van de verwachte waterstand van 2.75 meter boven NAP inmiddels overschreden. Pas bij een waterstand van 3 meter boven NAP wordt de kering ook daadwerkelijk gesloten. Op dit moment is er volgens Rijkswaterstaat echter nog onvoldoende zekerheid over de te verwachten waterstanden om een definitieve beslissing te nemen.

In de tussentijd handhaaft Waterschap Scheldestromen de staat van paraatheid zeker tot en met zaterdagmorgen. Inmiddels geldt de staat van paraatheid ook voor de Oosterschelde. "Dit vanwege de hoge waterstand bij de Oosterscheldekering in combinatie met een mogelijke windkracht 9", aldus het waterschap op haar website.

Maatregelen
De coupure Poort de Ruyter bij de kazematten in Vlissingen blijft dicht en de Panaromaweg in Breskens zal vanmiddag rond 14.00 uur worden gesloten tot 16.00 uur. De weg gaat daarna om 23.00 uur opnieuw dicht tot zaterdagmorgen 06.00 uur. In Terneuzen zijn de sluizen op bepaalde tijden gestremd voor het scheepvaartverkeer.

De sluiting van de parallelweg aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam is door Rijkswaterstaat verlengd. Deze blijft nu gesloten tot zaterdagochtend 06:00 uur. "De combinatie van harde wind, hoog water en zand levert hier onveilige situaties op", aldus Rijkswaterstaat.

Voor Zeeland geldt overigens vanavond ook nog code geel van het KNMI. Tussen 17.00 uur en zaterdag 01.00 uur moet namelijk rekening worden gehouden met zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Langs de kust kan sprake zijn van windstoten tussen de 90 en 100 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (13-1-2017 om 15:27)
Een heel team voor wat een goed gemonitord stagiair fluitend afkan
Wim Levolger (13-1-2017 om 14:24)
Merkwaardig dat men zo lang moet nadenken over het al dan niet sluiten van onze prachtige kering. Een keer teveel sluiten is snel gecorrigeerd door hem weer te openen. Een keer te weinig sluiten is een blunder!
Cookie-instellingen beheren