Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kering wellicht alsnog dicht, diverse sluizen tijdelijk buiten gebruik

Toegevoegd: 13-01-2017, 19.18 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Diverse sluizen zijn vanavond dicht geweest vanwege de hoge waterstand. De Terneuzense sluizen blijven langer dicht. Het sluiten van de Oosterscheldekering bleek tot nu toe niet nodig maar moet volgens Rijkswaterstaat wellicht alsnog gaan gebeuren.


De hoogste waterstand die vandaag bij de Oosterscheldekering werd gemeten was 2.50 meter boven NAP. Pas bij een niveau van 3 meter boven NAP wordt de kering gesloten. Volgens de huidige verwachtingen zou een tweede piek echter boven deze grens kunnen komen en daarom blijft nog onzeker of de kering niet alsnog dicht moet.

Het beslisteam van de Oosterscheldekering blijft volgens Rijkswaterstaat daarom vanavond en vannacht operationeel. "Een nieuwe ploeg met medewerkers is inmiddels geregeld", zo meldt een woordvoerder.

Sluizen
Vanwege het hoge water is vanavond de Grevelingensluis bij Bruinisse gestremd geweest. Ook de Krammersluizen tussen Bruinisse en Sint-Philipsland, de Zandkreeksluis bij Kats en de Bergsediepsluis tussen Tholen en Rilland waren dicht. 

In Terneuzen heeft de scheepvaart te maken met diverse stremmingen. De westsluis is vrijdag dicht tussen 18.30 uur en 22.30 uur en zaterdag tussen 07.00 uur en 13.00 uur. De middensluis is buiten gebruik van vrijdag 18.30 uur tot zaterdag 01.15 uur. Daarna gaat de sluis weer open om tussen 06.30 uur en 14.15 uur opnieuw gesloten te worden.

De Terneuzense oostsluis is alleen zaterdag dicht. Scheepvaart kan hier tussen 07.00 en 13.00 uur niet door.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap verwaait (13-1-2017 om 22:27)
Als er buiten iemand kucht is het al wereldnieuws en wordt het code oranje. De scheepvaartsluizen blijven dicht - je en? Dat was 30 jaar geleden ook zo en geen nieuws op radio of TV. Hooguit een bericht als: er is beperkte dijkbewaking ingesteld. Gelukkig hebben wij heel goede sluizen en waterkeringen met goede bemensing (nog - tot het wordt uitbesteed) en is er dus niets aan de hand bij windkracht 8 en springtij. Wat een heisa.
Cookie-instellingen beheren