Weerbericht:
Tropisch warm, later vanmiddag en vanavond stevige onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Joyrider klemgereden, auto van drankrijder

Toegevoegd: 15-01-2017, 09.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Oost-Souburg een joyrider klemgereden. De joyrider reed in de auto van een man die eerder vannacht was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Agenten hadden de auto rond 04.15 uur voor de eerste keer zien rijden. Bij de Koestraat werd de bestuurder aan de kant gezet en uit een blaastest bleek dat deze 27-jarige Vlissinger te veel alcohol had gedronken. De man was in het gezelschap van drie anderen en gaf één van hen zijn autosleutel. Zo konden zij nog een beetje muziek luisteren in de auto. “Hij gaf duidelijk aan dat er niet in zijn auto gereden mocht worden, maar dat liep een beetje anders”, zo vertelt de politie.

Achtervolging
Toen op het politiebureau proces-verbaal tegen de Vlissinger werd opgemaakt hoorden de agenten via de portofoon dat er een achtervolging gaande was tussen Middelburg en Oost-Souburg. De achtervolgde auto bleek die van de Vlissinger te zijn.

Collega's van de Middelburgse agenten hadden namelijk rond 04.40 uur op de Vrijlandstraat een auto zien rijden die geen verlichting voerde. De agenten gaven de automobilist een stopteken maar deze reed via het trottoir om de politieauto heen en ging er vandoor. De dienders sprongen hierop in hun auto en zetten de achtervolging in.

Bij de kruising met de Statenlaan reed de achtervolgde auto door rood. Onderweg werden nog veel meer verkeersovertredingen begaan. Op de Amstelstraat in Oost-Souburg kon het voertuig worden klemgereden. Het voertuig van de verdachte en één politiewagen liepen hierbij schade op.

Verzet
De bestuurder bleek een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. Hij ging door het lint en verzette zich volgens de politie hevig. “Hij bespuugde de politiemedewerkers en probeerde ze te slaan. Agenten hebben vervolgens pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen”, aldus de politie. “Onderweg naar het cellencomplex vlogen de agenten en de medewerkers van het cellencomplex bovendien de meest verschrikkelijke verwensingen en voorstellen om de oren.”

Een GGD-arts is ingeschakeld om bij de man een bloedproef af te nemen omdat de politie vermoedde dat de 25-jarige onder invloed van alcohol had gereden. Tijdens fouillering werden bij de man harddrugs aangetroffen. In de auto lagen twee flessen waar sterke drank in had gezeten.

De Vlissingse eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van joyriding. De 25-jarige joyrider zit nog vast en zal zondag verder gehoord worden over de zaak. Voor de verschillende verkeersovertredingen die hij maakte wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (15-1-2017 om 15:43)
@peetje, zo kan je alles wel verdraaien naar noord afrikanen, mensen spugen ook uit onmacht als ze door het lint gaan. Afkomst speelt geen rol als de dader al gepakt is en is een signalement overbodig. Tenzij je je eigen onderbuikse racistische haat bodem wilt voeden, dan is het een ander verhaal. Maar dan denk ik weer, dan zoek je gewoon een excuus om je racistische aard een rechtvaardigings "alibi" te geven.
Frans (15-1-2017 om 14:54)
Heel veel respect voor de agenten, als ze in dit soort situaties rustig blijven. Want ojee, als ze toch eens iets geweldadiger optreden tegen dit buitenlands tuig is heel hun familie in alle staten, als de arrestant iets overkomt. Vervolgens een rechtzaak en ze worden (voorwaardelijk) ontslagen. Als ze dergelijke criminaliteit in hun eigen land begaan zijn de straffen tientallen malen hoger; ik zou zo graag zien dat hier ook degelijke straffen gaan invoeren. En als je ze nu waarschuwt dat vanaf eind januari hun paspoort wordt afgenomen en ze elders hun onderdak kunnen zoeken is dit land binnen een jaar 70% van hun criminelen kwijt. Op naar de verkiezingen in maart!
Freekje (15-1-2017 om 14:42)
@Peetje Jij zegt wat ik denk. Wel steeds benoemen als een Pool of Belg iets uit vreet, maar onze noord Afrikaanse crimineeltjes moeten met fluwelen handschoenen benaderd en aangepakt worden. Oh wee als je het benoemd dat het een noord Afrikaan is. Is een soort halsmisdrijf lijkt het wel tegenwoordig!
chuckles (15-1-2017 om 12:08)
De bestuurder bleek een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. Hij ging door het lint en verzette zich volgens de politie hevig. “Hij bespuugde de politiemedewerkers en probeerde ze te slaan. Daar moet je als politie toch helemaal gek van worden, vooral als zo ene na een dag of 2 weer over straat 'wandelt'
Peetje (15-1-2017 om 10:50)
Waarom durft men niet meer te zeggen dat het een type was met noordafrikaans uiterlijk ? Dat zijn de mensen die spugen want dat is vernedering in Arabische wereld.. Nee om alles heen draaien niks meer durven zeggen en net doen alsof je neus bloed.. Zal me niks verbazen ze ook iets met oud en nieuw rellen in Vlissingen iets te maken hebben gehad.. Laat cohones zien Justitie en laat ze alle schade betalen en dubbele paspoort afnemen en met een parachute boven 'zijn' land dumpen