Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vier dagen voor omvangrijke oplichtingszaak

Toegevoegd: 18-01-2017, 11.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg trekt komende week vier dagen uit om een zaak rond grootschalige diefstal van identiteiten te behandelen. De feiten vonden plaats in 2011 en 2012.

De zes verdachten zouden met behulp van bankafschriften, loonstroken en kopieën van paspoorten onder valse naam door heel Nederland tientallen bedrijven en mensen hebben opgelicht. Er werden hypotheken aangevraagd, leningen uitbetaald en (telefoon)abonnementen en toestellen opgestuurd. De omvangrijke oplichting werd onderzocht door de Koninklijke Marechaussee. Die heeft uiteindelijk ongeveer 80 aangiften kunnen herleiden. Hiermee was een schadebedrag van 122.000 euro gemoeid.

De verschillende verdachten wordt een groot aantal strafbare feiten ten laste gelegd, één van de redenen waarom de rechtbank zoveel tijd voor de zaak uittrekt. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zullen ook veel verhoren moeten plaatsvinden en zal dat bovendien voornamelijk in een andere taal moeten gebeuren zodat extra tijd nodig is.

Financiële instelling
Eén van de verdachten werkte destijds bij een financiële instelling waardoor ze gemakkelijk aan gegevens zou hebben kunnen komen. Deze 34-jarige vrouw wordt verdacht van 63 strafbare feiten. Een 42-jarige man uit Almere wordt verdacht van 99 strafbare feiten. Samen met een 48-jarige man uit Eindhoven en een 48-jarige man uit Amsterdam, worden deze vier verdacht van een crimineel samenwerkingsverband.

Een 38-jarige man woonachtig in Utrecht wordt enkel verdacht van heling van telefoons. Een 32-jarige vrouw uit Stadskanaal wordt verdacht van poging oplichting en het valselijk opmaken van twee documenten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Markush (18-1-2017 om 14:58)
@PvanD: Helemaal mee eens dit kost echt bakken en bakken vol met geld. Maar wat dan? Kan ze moeilijk los laten lopen? Dat gaat nog meer kosten! If you ask me.....Maak ALLE drugs legaal. Scheelt ook bakken met geld. (genoeg onderzoek en bewijs wat dit ondersteunt) Daardoor heeft de politie meer tijd en geld om dit in de kiem te smoren. Of inderdaad als je mensen oplicht berooft verkracht dan maar ff paar maanden strafkamp in Rusland....Zo'n kamp als je wegloopt je kwartier later bevroren bent. Bless
Kees (18-1-2017 om 14:17)
Straffen naar maatstaven herkomst. Paspoort afpakken en vervolgens het land uit TRAPPEN.
P van D (18-1-2017 om 11:43)
En dan nu ? Dat geld krijg je nooit meer terug en die slachtoffers worden nooit mer gecompenseerd en in de gevangenis kost ook tonnen aan euro's en die rechtzaak kost misschien wel meer dan 1 miljoen euro allemaal met rechter en advocaat kosten en uiteindelijk krijgen ze een kleine voorwaardelijke straf en 240 uur werktaak en de rest van hun leven worden het uitkeringstrekkers.. Oooooh waren er maar strafkampen zoals in Rusland ( maar dan wel iets mesnelijker ) wat geen geld kost en alleen maar winst voor de staat is door ze gratis te laten werken !!! Dit hele circus kost ons belastingbetaler wel zeker paar miljoen en voor welk nut uiteindelijk ??