Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht boetes voor niet handsfree bellen

Toegevoegd: 19-01-2017, 13.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Woensdag heeft het Verkeersteam van de politie tussen 07.00 uur en 16.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn in totaal tien bekeuringen uitgedeeld.


De controles zijn gehouden in de Paul Krugerstraat en op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen en op de N61 tussen Hoek en IJzendijke. Acht automobilisten zijn aan de kant gezet voor het rijden met een gsm aan hun oor. In alle gevallen wisten de bellers maar al te goed dat de overtreding een zeer kostbare aangelegenheid is. Deze wetenschap heeft hen er niet van weerhouden om het toch te doen.

De boete voor niet handsfree bellen bedraagt 230 euro exclusief de kosten van het CJIB. Twee bestuurders hadden hun gordel niet om. Ook zij hebben hiervoor een bekeuring gekregen (140 euro).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (20-1-2017 om 09:30)
Ik snap best wel dat mensen roepen om hogere boetes, alleen heeft dat geen zin. Het gaat om de pakkans, pas als die vergroot wordt zullen mensen stoppen met bellen achter het stuur. Kortom meer controle/handhaving is de oplossing voor dit probleem. Jammer genoeg wordt er door gebrek aan geld/personeel steeds minder gecontroleerd :-(
Gerda (20-1-2017 om 00:47)
Boetes inderdaad verhogen voor dit asociale gedrag en fors ook! De boetes voor te hard rijden met een maximum van 20 km daarentegen fors verlagen evenals het niet dragen van de gordel( eigen verantwoordelijkheid). Evenals van fout parkeren want die zijn totaal niet in verhouding! Helemaal telefoongebruik verbieden in een rijdende auto zou nog veel meer levens sparen. Want afleiding .....
Piet (19-1-2017 om 13:58)
Wereldwijd zijn er al heel wat kwetsbare weggebruikers (wandelaars, fietsers, motorrijders m/v) om het leven gekomen door bellende onoplettende automobilisten/trucks. Fijn dat Politie dit ernstige probleem aanpakt. Boetes voor dit zeer gevaarlijke belgedrag mag wel worden verhoogd naar 1.000 euro, of hoger, want wat is een mensenleven eigenlijk waard? Vraag het aan de nabestaanden...
importzeeuw (19-1-2017 om 13:26)
Voor dat bedrag hadden ze beter een autoradio kunnen kopen met bluetooth. Zo handig, handsfree zonder dat je je telefoon hoeft te pakken. Van mij mogen ze de boetes hiervoor nog verdubbelen. Je ziet nog veel te vaak mensen met hun telefoon kloten achter het stuur!