Celstraf voor seks met meisje (13)

Toegevoegd: 19-01-2017, 15.29 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 22-jarige F. E. uit de gemeente Hulst een celstraf van 90 dagen waarvan 36 voorwaardelijk opgelegd voor het hebben van seks met een dertienjarig meisje. Tegen E. was een gevangenisstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist.

In haar vonnis hield de rechtbank rekening met het feit dat de seks vrijwillig was geweest, de tijd die er was verstreken tussen het delict en de behandeling van de zaak voor de rechtbank en dat het voor E. de eerste keer was dat hij voor een zedendelict werd veroordeeld.

E. kwam in contact met het meisje tijdens een feestje in de woning van haar ouders. Er werd wat geflirt en heit eindigde ermee dat de twee- met medeweten van haar moeder - samen op de bank de nacht doorbrachten, waar ze ook seksuele gemeenschap hadden. Het meisje raakte ook prompt zwanger. Overigens wist iedereen op het feestje dat het meisje net dertien was, had iedereen ook het geflirt tussen de twee gezien en niemand had er iets van gezegd.

Het meisje zelf had E. verteld dat ze 17 was. De zaak tegen E. kwam aan het rollen doordat een hulpverlenende instantie bij justitie werd aangekaart. Zowel het meisje als de moeder wilden absoluut geen aangifte doen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (20-1-2017 om 13:31)
Sorry hoor maar die jongen zou een schadevergoeding moeten krijgen van die moeder en dat meisje een taakstraf. Te bizar dat hij een gevangenisstraf krijgt.
Gerda (20-1-2017 om 00:41)
Echt te zot voor woorden dit. Duidelijke misstap van Justitie! Celstraf is ook ter bescherming van de samenleving.... Is deze jongen een gevaar?? Nee dus. Beter zou het zijn als de moeder werd aangeklaagd. Ennuh ik was zelf 13 toen ik een relatie kreeg en deze duurt nog steeds voort. Maar om als dertienjarige nu maar meteen het bed in te duiken met iemand die je net leert kennen? Nou nee niet gezond en duidelijk nog niet volwassen dit meisje.
Vlissinger (19-1-2017 om 23:22)
Tegenwoordig beginnen ze al op hun 11e, feit dat ze zich voor doet als 17 is al vreemd, dat die kerel dan vervolgd wordt is nog vreemder, moeten we tegenwoordig legitimatie vragen als we een leuke dame vinden? rare wereld!
Albert (19-1-2017 om 22:35)
En wat voor straf krijgt die moeder? Wat voor een waardeloze ouder is dat...
Cor (19-1-2017 om 20:13)
Wordt moeder ook vervolgd voor haar rol of vinden we dat acceptabel als samenleving?