Weerbericht:
Vannacht in de zuidelijke helft lokaal mist. Overdag in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee stropers opgepakt bij IJzendijke

Toegevoegd: 20-01-2017, 08.51 uur - Update: 20-01-2017, 10.39 uur
De in beslag genomen spullen.
De in beslag genomen spullen.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

IJZENDIJKE - De politie heeft donderdagavond twee stropers aangehouden. Het duo had twee hagelgeweren bij zich.


Rond 23.30 uur werden de twee aangehouden aan de Middenweg tussen IJzendijke en Schoondijke. Agenten hadden rond 23.30 uur een auto zien tijden. Vanuit het voertuig werd met licht over het land geschenen. De agenten besloten hierom om de inzittenden te controleren.

De twee mannen die in de auto zaten bleken volgens de politie een enkelloops en dubbelloops hagelgeweer bij zich te hebben. Daarnaast hadden ze 28 patronen, lampen en een vossenstrik bij zich. De mannen werden aangehouden. Het gaat om twee inwoners uit de gemeente Sluis.

Ze twee bleken volgens de politie beiden in het bezit te zijn van een jachtakte. Eén van de geweren was echter illegaal en stond niet op de jachtakte. Rond 4.00 uur mochten de twee het politiebureau weer verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten hebben in de woningen van de twee ook de vuurwapens en munitie die zij volgens hun jachtakten mochten bezitten in bewaring genomen. De politie doet nog nader onderzoek naar de akten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (20-1-2017 om 18:48)
Kijk, als ze nou geen jachtakte hadden was het een heel ander verhaal vindt ik. Laat een jager gewoon jagen, vooral vossen maken meer kapot dan nodig is. Een rottende zwakte is vooral de vertrutting waar Nederland onder kampt Weekdier!
JO (20-1-2017 om 15:44)
Prima werk van de politie. Lieden met jachtakte/verlof die het niet zo nauw nemen met de regels verpesten het voor degenen die wel de regels naleven. Alles afpakken en intrekken....en een fikse straf erboven op!
schaap (20-1-2017 om 15:09)
stropers zijn natuur slopers met of zonder jachtvergunning, te gek om zomaar dieren uit de natuur te stelen, die dieren zijn toch niet van hun, die zijn van zichzelf.
weekdieren regeren (20-1-2017 om 11:25)
Nader onderzoek lijkt me niet nodig (buiten de doe het zelf werkverschaffing van de rechtbank), het zelfs maar overwegen of ze hun jachtakte, wapenvergunning en wapens kunnen terugkrijgen is voor mij zwakte van de rechtstaat, een terminale rottende zwakte die de molensteen is van onze samenleving en is omgehangen door de politiek. Dit zijn criminelen met vuurwapens en nog dierenbeulen ook, hier is geen onderzoek meer naar nodig maar een jaar in de nor.
Cookie-instellingen beheren