Weerbericht:
Perioden met zon en een lokale (onweers)bui, morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Erik van den Boogaart werd doodgeschoten

Toegevoegd: 23-01-2017, 13.54 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - De 55-jarige Erik van den Boogaart wiens lichaam in november werd gevonden in het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland werd doodgeschoten. Vermoedelijk hield hij zich bezig met illegale praktijken. Dat meldt de politie die morgenavond aandacht aan de zaak besteed in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.


Het slachtoffer, een in Spijkenisse wonende havenarbeider, werd op 15 juni voor het laatst gezien. Het lichaam van Van den Boogaart werd vervolgens op 11 november drijvend gevonden. Zijn lichaam was verpakt in een zeil en volgens de politie in het water gedumpt.

Volgens de politie belandde Van den Boogaart na een ongeluk op zijn werk in 2015 in de ziektewet. "Hij was nauwelijks nog thuis, maar waar hij dan wel verbleef en met wie vertelde hij niet. Uit het politieonderzoek blijkt dat hij in de eerste maanden van 2016 vaak in Antwerpen was. Hij logeerde in verschillende hotels in het centrum van de Belgische stad", aldus de politie.

"Van den Boogaart beschikte over grote sommen cash en rekende overal waar hij komt steevast contant af. Behalve in België verbleef hij een tijdje op een vakantiepark in Zuidland, vlakbij zijn woonplaats Spijkenisse. Wat hij daar deed en waarom hij niet gewoon thuis was, vertelde hij niet. In juni afgelopen jaar verdween hij volledig uit beeld", zo zegt de politie.

Hyundai
In juni leende het slachtoffer een zwarte Hyundai Santa Fé met kenteken 89-TZ-HP. Op woensdag 15 juni vertrok hij met onbekende bestemming. "Het is de laatste keer dat Erik zijn vrouw zag. Pas toen hij in juli ook niet op een afspraak met een bedrijfsarts verscheen, gaf zijn vrouw op 18 juli haar man op als vermist", aldus de politie. De hyundai werd op 19 oktober teruggevonden in de Sint-Janshaven in Rotterdam. "De auto moet daar al een tijd hebben gestaan", zo zegt de politie nu.

Tijdens het politieonderzoek is volgens de politie het vermoeden gerezen dat het slachtoffer zich bezigheid met illegale praktijken. "Vermoedelijk deed hij iets met verdovende middelen." De politie gaat er vanuit dat hij ergens na woensdag 15 juni om het leven is gebracht. "Het lichaam lag al zeker drie maanden in het water en werd gevonden", zo concludeert de politie.

Opsporing Verzocht is dinsdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. De herhaling vindt woensdag plaats om 11.40 uur op NPO 2.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (23-1-2017 om 18:22)
Natuurlijk is het niet goed te praten als je leest wat die verdovende middelen te weeg kan brengen zo eindigen ze allemaal op een gruwelijke manier zo ze afgemaakt worden arme vrouw als je op zo'n manier je man moet missen veel sterkte met dit verlies van je man