Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijontzegging voor ernstig ongeluk A58 Kapelle

Toegevoegd: 23-01-2017, 15.59 uur
Eén betrokkene raakte als gevolg van het ongeval halfzijdig verlamd.
Eén betrokkene raakte als gevolg van het ongeval halfzijdig verlamd.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 24-jarige Arnemuidenaar K. de R. is voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval maandag veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur, een rijontzegging van een half jaar (waarvan de helft voorwaardelijk) en een boete van 250 euro


De beginnend bestuurder reed op 25 oktober 2015 met zijn personenwagen op de A58 bij Kapelle door onverklaarbare oorzaak en zonder noodzaak over de vluchtstrook. Hij reed daar zonder vaart te minderen met 130 kilometer per uur achterop een met pech stilstaande auto.

De chauffeur van het aangereden voertuig stond achter de auto en was bezig iets uit de kofferbak te halen. De man raakte als gevolg van het ongeval halfzijdig verlamd en liep hoofd- en hersenletsel op. Zijn echtgenote liep eveneens verwondingen op.

De lezing van De R. dat hij op de linkerrijbaan reed en dat de betreffende auto plotseling voor hem ging rijden met als gevolg een aanrijding kon volgens de rechtbank niet kloppen. In haar vonnis hield de rechtbank er rekening mee dat - hoewel niet de oorzaak was - De R. onderweg had zitten appen en dus niet had opgelet. Volgens de rechtbank had van De R. meer mogen worden verwacht aangezien hij vrachtwagenchauffeur van beroep is.

Tegen de Arnemuidenaar was een rijontzegging van een jaar plus een taakstraf van 160 uur geëist. Overigens werd De R's rijbewijs na het ongeluk al direct ingenomen. Van de nu opgelegde rijontzegging moet de periode dat hij zijn rijbewijs tijdelijk kwijt was nog worden afgetrokken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edwin (24-1-2017 om 15:41)
Belachelijke veroordeling van de rechtbank. Als je door rood rijdt, dan krijg je al een boete van 230 euro. Onnodig op de vluchtstrook rijden kost als 370 euro. Deze "bestuurder" rijdt onverstandig op een vluchtstrook, veroorzaakt een ongeluk en krijg "slechts" een boete van 250 euro. . Dat ie dan nog een rijontzegging krijg van "maar liefst" een half jaar. Wow. Oh ja, eigenlijk maar 3 maanden, want het is voorwaardelijk !!.
Sammy S (24-1-2017 om 09:15)
Schandalig,,.... Iemand levenslang ongelukkig maken, en er zo vanaf komen ? Dit doet geen recht. Getuigen, correct, tenminste 3 jaar rijontzegging boete en taakstraf horen vele malen hoger te zijn. de route vervolgen op de vluchtstrook is een bewuste keuze geweest. Droombaan ??? zou je beter moeten weten ik hoop dat de andere partij in hoger beroep gaat.
adrie (24-1-2017 om 07:40)
Wat vreselijk erg voor de familie van het slachtoffer. Dat een 24 jarige man uit arnemuiden deze lage straf kreeg. Zij hebben levenslang gekregen door zijn stommiteit. Hoop dat de 24 jarige man zijn leven lang niet meer goed slaapt en dat hij geleerd heeft van zijn onoplettendheid. Waarom geen rijontzegging?? Alleen maar omdat zijn beroep chauffeur is bij waarschijnlijk Van de Gruiter? Twee jaar cel had een betere straf geweest. Hier leert de man niets van
B (24-1-2017 om 00:16)
Dader door medische ingreep ook halfzijdig verlammen ! Dat zou een beetje een gepaste straf zijn.
Getuigen. (23-1-2017 om 18:09)
Ik vind het maar een lichte straf voor de persoon. Van mij mag het wel wat meer zijn kwa de straf en rijontzegging van 3 jaar minstens..
B (23-1-2017 om 17:51)
De man die hij heeft aangereden is halfzijdig verlamd en heeft hersenbeschadiging en dit is zijn straf??????? Dit kan echt niet waar zijn!!!!
Cookie-instellingen beheren