Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Goesenaar veroordeeld na uitroken wespennest

Toegevoegd: 23-01-2017, 16.13 uur
De arrestatie van de 53-jarige A. S. bij het brandje op 13 augustus.
De arrestatie van de 53-jarige A. S. bij het brandje op 13 augustus.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geheel naar de wens van de officier van justitie heeft de Middelburgse rechtbank maandag de 53-jarige A. S. uit Goes veroordeeld wegens brandstichting.

S. kreeg een taakstraf van 180 uur en een celstraf van negen maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd. S. ontwaarde midden augustus vorig jaar wespen op zijn zolder en wilde deze uitroken Hij stak wat schuimrubber van de zitting van een stoel plus wat houtjes in brand en dat alles zorgde voor zoveel rook dat de buren de brandweer belden.

Twee dagen later was het opnieuw raak en moest de brandweer ingrijpen om erger te voorkomen. Dat de tweede keer de brand was ontstaan door toedoen van de vriend van de zoon van de buurman, zoals S. beweerde, vond de rechtbank niet aannemelijk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper; (10-3-2017 om 12:27)
Wat voor rechters hebben we hier, criminelen durven ze amper aan te pakken , de daad van die man was niet slim maar om hem dan zo te straffen is een beetje overtrokken. Nee hier zit een kronkel in de wetgeving of misschien wel in de hersens van iemand die denkt te kunnen beslissen over een ander, want dat is wat er hier gebeurd . Bumper;
NL (24-1-2017 om 19:07)
Aaneenschakeling van domme acties met veel risico inderdaad. Maar nog dommer is het feit dat in NL iemand (bijna) kapot rijden minder zwaar geldt klaarblijkelijk.
t Is wat (24-1-2017 om 18:20)
Die straffen zijn hier idd heel scheef, dat valt mij ook al meer op...
t Is wat (24-1-2017 om 16:31)
Tja, je moet wat tegen die beesten he. Maar in brand steken is misschien niet zo handig, als ze in je huis zitten.. Beter een gespecialiseerd bedrijf erbij gehaald. Rotbeesten, zijn haat ertegen zal nu wel nog groter zijn, door hen moet hij 6 maanden zitten... sterkte meneer!
crusader (24-1-2017 om 12:07)
De cel in omdat je in je eigen huis een wespennest uit wilt roken.. Zo ken ik Nederland weer!! Figuren die zware misdaad plegen of iemand na roekeloos rijden doodrijden, komen bij de welbekende D66 rechters weg met een foei.. Holland ten top!
Henk (24-1-2017 om 11:56)
Onacceptabel deze handelswijze ! Maar als je hier in Nederland iemand, onder invloed van drank, dood rijdt, na eerder voor rijden onder invloed veroordeeld te zijn, kom je met een lagere straf weg ... Er is hier iets fundamenteels mis. Hetzij met de wetgeving, hetzij met de rechterlijke macht.