Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 259 km

Boete en rijontzegging na ongeluk op zebrapad

Toegevoegd: 23-01-2017, 16.16 uur
Sporenonderzoek op de plaats van het ongeval.
Sporenonderzoek op de plaats van het ongeval.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 29-jarige Vlissinger die op 26 oktober 2015 op een zebrapad in Vlissingen een vrouw aanreed is veroordeeld tot een boete van 600 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Het vonnis was conform de eis.


De Vlissinger had volgens de rechter verzuimd om voorrang te verlenen toen de voetgangster recht tegenover het Vlissingse ziekenhuis de Koudekerkseweg wilde oversteken. De vrouw liep zwaar lichamelijk letsel, zoals onder meer diverse botbreuken, een hartstilstand en tijdelijk nierfalen op. De vrouw belandde na de botsing in het ziekenhuis in Goes.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren bleef tijdens de behandeling van de zaak, twee weken geleden, onduidelijk. De man ging pas vol in de remmen toen hij het hondje van de vrouw zag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sjaak (24-1-2017 om 15:40)
vergelijk: 60km/u te hard, op een lege weg = 1000euro boete en 2 maanden rijontzegging
Cerebrus (24-1-2017 om 15:27)
Wat een nepstraf. En "P van D", er zijn genoeg nuchtere mensen die rijden als idioten.
Vlissinger (24-1-2017 om 13:46)
Dat heet een ongeval.. dat gebeurt wel eens? is het met opzet? waarschijnlijk niet nee. al dat gezeur over drugs, daar kan makkelijk op getest worden. ik zie jullie dagelijks rijden en jullie bakken er niks van, richting aangeven is al te moeilijk, laat staan normaal een rotonde nemen. waarom gaat ze eigenlijk naar goes als ze voor de deur van het ziekenhuis Vlissingen wordt aangereden?
MH (24-1-2017 om 13:41)
@P van D, Nutteloze speculatie. In het gehele artikel wordt werkelijk geen enkele keer gerept over alcohol of drugs. Jouw terechte straf voor achter het stuur kruipen met drank in je mik, is dan ook volstrekt irrelevant commentaar bij dit artikel. Ik snap overigens ook niet hoe je kunt denken dat 34 jaar schadevrij rijden ook maar IETS uitmaakt op het moment dat jij met je beschonken kop iemand doodrijdt. Knap staaltje denkwerk.
P van D (24-1-2017 om 01:14)
Probleem is ook er niet op drugs gecontroleerd kan worden.. Misschien was hij wel stoned of high ? Politie kan niks met drugs alleen simpel alcohol blazen maar de 3 miljoen mensen die dagelijks wiet gebruiken komen overal mee weg..Ik was 1 jaar mijn rijbewijs kwijt en 1100 euro boete en 180 uur werkstraf voor 1.2 promille alcohol in 2006 en ik rijd al 34 jaar schadevrij ( ik reed van cafe naar huis 3 km ) en ik krijg een zwaardere straf dan zo'n iemand ??????????? Ik drink nu helemaal niks meer by the way al 8 jaar clean !
wim (23-1-2017 om 18:01)
Bedroevend ongeval zowel voor de vrouw en ook voor de chauffeur als je zoiets op je geweten heeft, maar ik geloof niet dat er opzet was maar zo iedereen weet de voet -ganger had voorrang, hoogst waarschijnlijk te hoge snelheid op het moment hij het hondje zag, ik hoop dat het verder geen nadelige gevolgen heeft gehad voor die vrouw die toen in ziekenhuis terecht is gekomen.
Cookie-instellingen beheren