Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Ruiter gewond na val van paard bos Oostkapelle

Toegevoegd: 25-01-2017, 14.47 uur - Update: 25-01-2017, 22.29 uur
Het slachtoffer is per ambulance naar Goes gebracht.
Het slachtoffer is per ambulance naar Goes gebracht.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - In het bosgebied bij Oostkapelle is vanochtend iemand gewond geraakt bij een val van een paard. De KNRM is ingezet voor het assisteren van de ambulancedienst.

Het slachtoffer kwam rond 10.15 uur ten val in het bos bij de Duinweg. Het opgeroepen ambulanceteam kon volgens de KNRM echter niet bij de gewonde komen door de aanwezige paaltjes. De ambulancemedewerkers moesten daarom te voet naar het slachtoffer.

"Nadat wij rond 10.40 uur zijn opgeroepen hebben we de paaltjes verwijderd en het ambulancepersoneel geholpen het slachtoffer op de brancard te leggen", aldus de KNRM. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

Nadat de paaltjes waren teruggeplaatst kon het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM terugkeren naar het station in Westkapelle.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tjibbe (26-1-2017 om 00:45)
Je kan jezelf ook afvragen of je bewust een risico neemt als je daar gaat hardlopen of paardrijden. Moet een ambulance maar overal in the middle of nowhere kunnen komen? Als je daar hardloopt of paardrijdt, neem je een bepaald risico/ Denk dat je zelf ook kunt nadenken over dat er misschien geen ambulance kan komen als je een afgezet gebied betreed
Johan van Middelkoop (25-1-2017 om 20:39)
Mijn schoonzoon heeft 26 dec ook een uur in de kou op de grond gelegen op het duinpad tussen Oostkapelle en Domburg na een epileptische aanval omdat het ambulancepersoneel ook geen sleutel had van de slagboom, lijkt mij toch niet zo moeilijk om dit fatsoenlijk te regelen.
Pieter Boone (25-1-2017 om 15:07)
Het waterschap heeft sleutel en strandpaviljoen houders ook. Een beetje snel schakellen