Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie haalt voertuig zonder bumper uit verkeer

Toegevoegd: 25-01-2017, 20.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie in Zeeuws-Vlaanderen heeft woensdag een voertuig uit het verkeer genomen omdat deze geen bumper had en hierdoor gevaar opleverde voor andere weggebruikers.

Door het missen van de bumper staken volgens de politie scherpe delen uit. "Van deze overtreding werd een zogenaamde WOK-melding gedaan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De eigenaar zal zijn voertuig moeten laten keuren voordat hij er weer de weg mee opmag", zo legt de politie uit.

Verder werden zes personen bekeurd voor het niet handsfree bellen. Eén van de personen die werd bekeurd voor het bellen tijdens het rijden was een tractorbestuurder. Ook diverse andere overtredingen werden beboet. Zo kreeg iemand een proces-verbaal omdat hij geen richting aangaf. Verder bleek een voertuig rond te rijden zonder geldige APK en reed er ook iemand rond zonder geldige verzekering.

Tijdens de surveillance werd ook iemand bekeurd die meer dan 30 kilometer per uur te hard reed. Dat gebeurde buiten de bebouwde kom. Met een jongere werd tot slot de afspraak gemaakt om de uitlaat van zijn brommer aan te (laten) passen. Deze maakte immers te veel geluid. De bromfietser zal het eindresultaat ter controle moeten laten horen op het politiebureau.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van Souburg (26-1-2017 om 14:33)
@ P van D, hoe denkt u dat een agent gaat bewijzen dat de "bestuurder" geblowd heeft? Elke advocaat vraagt hoe de agent kan bewijzen hoeveel zijn cliƫnt aan geestverruimende middelen heeft gebruikt. Het is jammer maar zolang we geen rechtmatige test apparatuur hebben kan alleen met het ruikvermogen van een agent de hoeveelheid aan gebruikte middelen niet rechtmatig bewezen worden.
P van D (26-1-2017 om 00:22)
En weer lees ik niks over drugs en blowende automobilisten, altijd maar weer die makkelijke 'feitjes' ! Ik zie toch echt elke dag zeker wel 100 gastjes met blow op achter stuur, vaak ruik je het al bij tankstation en als je er achter staat !! Is Politie dan werkelijk zo dom of zijn ze zelf verslaafd ofzo dat ze hun 'matties' niet willen pakken ???