Grote brand verwoest woning Philippine

Toegevoegd: 26-01-2017, 10.21 uur - Update: 26-01-2017, 16.43 uur

Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - Een grote brand heeft vanochtend vroeg in Philippine een woning aan de Posthoorn volledig verwoest.

De brand zou rond 05.40 uur zijn ontstaan als schoorsteenbrand. Het huis staat op Nederlands grondgebied maar volgens de politie ligt de locatie vlakbij de grens en werd daarom in eerste instantie de Belgische brandweer opgeroepen.

De brandweer van Assenede rukte uit met twee blusvoertuigen en vanuit Zelzate volgde een derde tankautospuit. De Terneuzense brandweer leverde een waterwagen maar pas later werd ook een Zeeuwse blusploeg opgeroepen. Dat gebeurde toen rond 06.30 uur voor het eerst moest worden nageblust.

De woning waarin de brand ontstond heeft veel schade opgelopen. Een naastgelegen pand liep lichtere schade op. Rond 09.45 uur constateerde een medewerker van de Stichting Salvage dat er nog een brandhaard aanwezig was in een kast. Hierop is de brandweer van de post Mauritsfort opnieuw ter plekke gegaan om te blussen.

Nadat de brandweerlieden rond 10.55 uur weer terug op de post waren, werden zij nog geen twintig minuten later opnieuw opgeroepen. De dakkapel van de woning bleek immers ook nog te smeulen. Om de brand definitief te doven werd dit keer een hoogwerker ingezet.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (26-1-2017 om 15:16)
Hee mar het was in de posthoorn dus de grens paal voorbij tegen over de groenteboer. En hoe raar het ook klinkt je bent de grenspaal al voorbij en sta dus voor je gevoel al in Belgiƫ maar er staan nog enkele huizen met als adres posthoorn Philippine.
jacob (26-1-2017 om 13:13)
Als je dicht op de Belgische grens woont en je moet! mobiel de Brandweer alarmeren kom je terecht bij de Belgische alarmcentrale. En de aanrijtijd vanuit Assenede is mi., langer dan vanaf Hoek dus waarom dan niet vanuit belgiƫ ook direkt de AC m'burg geinformeerd is voor mij een raadsel.
mar (26-1-2017 om 12:28)
Wat raar dat de Belgische brandweer gealarmeerd is, de woning ligt nog duidelijk binnen de bebouwde kom van Philippine. Dan heb je nog een heel stuk met een enkele boerderij waar het Posthoornweg heet en dan krijg je de Posthoorn. Dit is op de grens. Sterkte aan de bewoners. Je huis verliezen door brand is geen pretje!!