Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Zakkenrolster moet ruim 17.500 euro betalen

Toegevoegd: 26-01-2017, 13.31 uur - Update: 26-01-2017, 13.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 37-jarige S. H. uit Breda moet het geld dat ze heeft 'verdiend' met zakkenrollen tot op de laatste cent in de staatskas storten. Het bedrag is echter wel duizenden euro's lager dan de officier van justitie had geëist.


Het Openbaar Ministerie (OM) had uitgerekend dat de vrouw 22.999 euro moest betalen. De Middelburgse rechtbank heeft dat bedrag nu vastgesteld op 17.531 euro en 84 cent. De vrouw werd vorig jaar na een eis van 3,5 jaar cel veroordeeld tot 2,5 jaar cel.

In supermarkten keek de vrouw hoe kwetsbare ouderen bij het pinnen hun pincode intikten en rolde kort daarna hun pinpas. Vervolgens werd de rekening van de slachtoffers leeggehaald. Hierbij maakte de vrouw soms in één keer enkele duizenden euro's buit.

De vrouw pleegde de misdrijven enkele jaren geleden in Chaam, Goes, Hoek van Holland en Rotterdam.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (26-1-2017 om 15:51)
Het is mij volstrekt onduidelijk waarom deze criminele madam, na berekening van het bedrag wat ze gestolen heeft, desondanks minder moet betalen. Dat kan twee dingen betekenen: 1. de berekening klopt niet en 2. de rechtbank heeft compassie met deze dievegge. En dat klopt n.m.m. ook niet ! Daarnaast vloeit dit bedrag in de Staatskas en zullen de gedupeerden er vermoedelijk weinig van terug zien ...
michelle (26-1-2017 om 14:19)
Twee en een half jaar kost en inwoning vrij en nog eens "korting" op het terug te betalen bedrag! Zo kan ie wel weer!
claudia (26-1-2017 om 14:16)
uh, hoezo in de staatskas storten?..is dat geld niet van die ouderen?
peter (26-1-2017 om 13:59)
mensen die zulke misdrijven plegen, het kaalplukken van kwetsbareb ouderen, zijn het laagste van laagste in mijn ogen. Van mij mag hier de sharia wel op toegepast worden en de handen afgehakt worden! Het leed wat ze veroorzaken is niet te overzien, het resulteerd dat sommige ouderen helemaal niet meer over straat durven en complete kunnen wegkwijnen na zo'n beroving.
J.W. Hajee (26-1-2017 om 13:49)
Waar ik voor de langere termijn benieuwd naar ben of dit een les is voor de vrouw in kwestie. Ik kan me namelijk ook voorstellen dat ze het geld terugbetaalt uit hernieuwde en geïntensiveerde praktijken van gelijke aard. En dan kan de constatering slechts zijn dat hier sprake is van een valse gerechtelijke prikkel die feitelijk erger is dan de kwaal. Hoe dat tegengegaan wordt vertelt het artikel dan weer niet.
Cookie-instellingen beheren