Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zakkenrolster moet ruim 17.500 euro betalen

Toegevoegd: 26-01-2017, 13.31 uur - Update: 26-01-2017, 13.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 37-jarige S. H. uit Breda moet het geld dat ze heeft 'verdiend' met zakkenrollen tot op de laatste cent in de staatskas storten. Het bedrag is echter wel duizenden euro's lager dan de officier van justitie had geëist.

Het Openbaar Ministerie (OM) had uitgerekend dat de vrouw 22.999 euro moest betalen. De Middelburgse rechtbank heeft dat bedrag nu vastgesteld op 17.531 euro en 84 cent. De vrouw werd vorig jaar na een eis van 3,5 jaar cel veroordeeld tot 2,5 jaar cel.

In supermarkten keek de vrouw hoe kwetsbare ouderen bij het pinnen hun pincode intikten en rolde kort daarna hun pinpas. Vervolgens werd de rekening van de slachtoffers leeggehaald. Hierbij maakte de vrouw soms in één keer enkele duizenden euro's buit.

De vrouw pleegde de misdrijven enkele jaren geleden in Chaam, Goes, Hoek van Holland en Rotterdam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvan Meeuwenoord (27-1-2017 om 16:15)
Dat is toch diezelfde overheid die naar de burger communiceert dat heling strafbaar is of zie ik dat verkeerd? Denk dat ze zich schuldig maken aan een misdrijf ; Op opzetheling staat een maximumstraf van vier jaar gevangenisstraf.
A. de Winter (27-1-2017 om 11:05)
Het gestolen geld gaat de staatskas in. dus de overheid laat criminelen voor hen stelen en dan pikken ze de buit in ? Moet die niet gewoon terug naar de rechtmatige eigenaar ? Was er laatst ook al niet iets te doen over de politie die in beslag genomen goederen achterover drukt ? Is dit niet precies het zelfde dan ? De staat zal het zeker hard nodig hebben, dat van bejaarden gejatte geld. Ze denken zeker dat de verzekering die bejaarden dan maar schadeloos moet stellen dus is de buit voor hen ? Dit noem ik gewoon diefstal. Ik ben weer zo trots op dit land.
frans (26-1-2017 om 22:18)
is gewoon slap gelul dat word nooit betaald deze figuren komen overal mee weg dus ook het betalen of terug betalen
bram goeree (26-1-2017 om 17:23)
ik ben het volkomen eens met de meeste hier dat die twee verschillende bedragen niet uit te leggen zijn zeker niet aan de slachtoffers .ook moet dit bedrag NIET naar de staatskas maar naar de gedupeerden .dat is wel zo eerlijk .hopelijk gebeurd dit .anders heeft de rechtspraak gefaald vind ik
anneke (26-1-2017 om 16:41)
In de staatskas storten?? Kom nou, teruggeven aan al die kwetsbare ouderen die door haar gedupeerd zijn! Mét rente!!
Jan (26-1-2017 om 16:27)
Wel ik wil wel eens zien hoe men bloed uit een steen kan slaan ,kom op iedereen weet dat er niets te halen is bij deze gasten, deze kosten alleen maar geld voor deze maatschappij,gewoon naar een werkkamp 7 dagen per week 12 uur per dag en goed door het stof laten kruipen en niet achter de computer of sporten of TV kijken want het is gewoon een vakantie tegenwoordig daar binnen en die 17500 wel die verdienen de meeste mensen nog niet eens per jaar hier in Nederland en deze gasten jatten het gewoon in een paar weken bij elkaar en soms in een paar dagen .deur dicht gooien en niet er meer naar om kijken dat moeten ze doen met deze gasten ,ze hebben ook geen respect voor de hardwerkende of onze oudere