Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hardleerse automobilist: drie boetes op 1 dag

Toegevoegd: 27-01-2017, 12.46 uur
De bestuurder van deze bestelbus kreeg vandaag drie bekeuringen.
De bestuurder van deze bestelbus kreeg vandaag drie bekeuringen.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De verkeerspolitie heeft vandaag de bestuurder van een bestelbus tot twee keer toe aan de kant moeten zetten vanwege een overtreding.

De hardleerse automobilist kreeg vanochtend in Kruiningen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Hij gaf toen aan deze te zijn vergeten. Twee uur laten zagen agenten de man op de A58 bij Goes echter opnieuw zonder gordel rondrijden. Dit keer had hij bovendien een mobiele telefoon in zijn hand.

De politie schreef uiteindelijk drie processen-verbaal uit. Al met al wordt het voor de man daardoor een dure dag. Het boetebedrag voor het tijdens het rijden in de hand hebben van een mobiele telefoon is 230 euro. Rijden zonder gordel levert een boete van 140 euro op.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
toinette (29-1-2017 om 15:00)
Franky, het is sowieso, Duits nl. En Peike, als je ergens door afgeleid was kan het wel degelijk voorkomen dat je je gordel vergeet.
W. Kruit (28-1-2017 om 17:07)
€510,- (1 x telefoon en 2 maal gordel) op één dag. Hij zal nu wel door hebben, dat hij het beter anders kan doen...
Peike (28-1-2017 om 00:34)
Een gordel aandoen is een automatisme. Vergeten is onzin en slecht voor 'onze' zorgpremie, dus bekeuring rechtvaardig.
Franky (27-1-2017 om 21:51)
@Kees, Schrijven op kenteken kan voor een bepaald aantal mulderfeiten, in veel gevallen is staande houden verplicht en anders moet de diender een goede reden hebben waarom men niet tot staande houden over gegaan is. Niet dragen van de gordel en mobiel vast houden is staande houding verplicht, deze mogen zowiezo niet op kenteken.
jantje (27-1-2017 om 18:05)
dat was zeker niet zijn geluksdag, die zal vast balen
Peter (27-1-2017 om 17:52)
Beste Johan, kan het ook met iets meer fatsoen? Niet slim lijkt me beter. En trouwens, moet hij zelf weten om geen gordel te dragen. De gevolgen is puur voor zijn eigen veiligheid. Die telefoon is erger.