Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Auto rijdt in op agent, politie lost schoten

Toegevoegd: 28-01-2017, 03.46 uur - Update: 28-01-2017, 10.32 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In Zierikzee heeft iemand vrijdagavond geprobeerd in te rijden op een agent. De politie heeft hierop geschoten op het voertuig waarin deze persoon zat.


Het incident vond even voor middernacht plaats bij de parkeerplaats van de Lidl-supermarkt aan de Schelphoekstraat. De agenten gingen af op een melding van vuurwerkoverlast in de Schelpstraat. Rond 23.50 uur kwamen ze aan op het parkeerterrein. Daar spraken ze enkele jongeren aan en vroegen om hun legitimatie. Ook spraken ze de bestuurder van een daar geparkeerde auto aan.

De man die in die auto zat ging er echter met zijn voertuig vandoor. Daarbij reed hij bijna één van de dienders aan. De politie schoot hierop meerdere keren op de auto. Ondanks de geloste schoten ging de automobilist ervandoor. Diverse politie-eenheden uit de regio namen hierop strategische posities in en keken uit naar het voertuig. De Zeeuwse politie kreeg bij de zoekactie hulp van een politiehelikopter en eenheden van de eenheid Rotterdam en omstreken.

Het parkeerterrein werd na het schietincident afgezet met linten in afwachting van de technische recherche. Die heeft ter plaatse sporen veiliggesteld. Rond 02.15 uur kon de plaats delict worden opgeheven. Voor zover bekend is de automobilist nog niet gepakt. De politie denkt overigens dat er niemand gewond is geraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (28-1-2017 om 22:49)
@ jan en @ v Kleunen... wat een negatieve levensinstelling en beeld hebben jullie, gezellig voor jullie omgeving met deze instelling. @Zzee is gelukkig gewoon lekker nuchter en reëel. Goed werk van de politie, intussen blijkt dat dit handelen het juiste effect heeft gehad, : dader heeft zich aangegeven.
P (28-1-2017 om 20:48)
Liep de agent wel op de stoep of op straat? Ik liep van de week vijf meter over de straat en een auto achter mij vond waarschijnlijk dat ik daar niet hoorde, maar ik moest toch echt zo om op het fietspad te komen, waarbij hij opzettelijk met de spiegel op een milimeter mij bijna raakte, is dit ook een poging tot doodslag? En moet ik hier aangifte van doen?
Zzee (28-1-2017 om 17:37)
Mee eens v kleunen, maar de auto is nu wel makkelijk te herkennen met wat gaten er in.
Agent (28-1-2017 om 17:18)
v Kleunen, je opmerking raakt kant nog wal! Je zit waarschijnlijk op een schietvereniging, en ja daar moet je je aan een vuurwapeninstructie houden. Voor een agent die bijna overhoop wordt gereden gelden toch iets andere regeltjes. Het is wel weer heel makkelijk om de VVD de schuld te geven. Kennelijk een pvv aanhangertje als ik het zo lees.
v Kleunen (28-1-2017 om 10:57)
Schieten op auto's levert alleen maar gevaar voor omgeving op, want iets uithalen met die erwtenschieters van de politie op een auto is bijna onmogelijk. Dat is iets wat alleen in hollywood films kan. Mensen die de juiste vuurwapeninstructies hebben gehad weten dat, de politie blijkt daar geen deel van te zijn. Dat vindt het VVD kabinet zeker niet nodig dat de politie vuurwapeninstructies krijgen ? Of zijn die gewoon druk met hun eigen bonnetjes en hebben die geen oog voor de realiteit van de ellende in de maatschappij ?
Jan (28-1-2017 om 09:18)
Waarom ontsnappen er zoveel criminelen van het eiland is er iets niet goed georganiseerd hier als dit nu in Amsterdam gebeurt dan kan ik dit begrijpen maar hierin Zeeland nee dit moet niet mogelijk zijn ,en dit is niet de eerste keer
Cookie-instellingen beheren