Weerbericht:
Vrij koel en geregeld (onweers)buien. In het westen droger
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Twee kinderen door ijs gezakt in Goes

Toegevoegd: 28-01-2017, 18.38 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes zijn zaterdagmiddag twee kinderen door het ijs gezakt. Ze moesten vervolgens door de brandweer van een eilandje worden gered.


Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur bij een vijver bij de Pauwenhof. De kinderen, een jongen en een meisje, haalden een nat pak en raakten onderkoeld. Ze wisten echter zelf op een eilandje te klimmen. Daar konden ze echter niet zelf meer veilig vanaf komen en daarom werd de brandweer gebeld.

De brandweer alarmeerde duikteams uit Goes en Middelburg. Alleen het duikteam van Goes kwam daadwerkelijk ter plekke. Met behulp van een brancard zijn de kinderen over het ijs naar de wal gehaald. Daar zijn ze opgevangen in een ambulance.

De lichaamstemperatuur van de kinderen was inmiddels gedaald naar zo'n 34 graden Celsius. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis en konden thuis opwarmen en bijkomen van hun avontuur.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (29-1-2017 om 15:21)
Hulde aan de mannen van het duikteam en collegas. Deze mannen staan altijd paraat voor als het fout gaat. Soms zijn ze al binnen 10 minuten bij je vanuit hun bed via de kazerne. Door hun altijd zeer snelle optreden is het goed afgelopen en hopelijk houden ze er niets aan over. Ook veel sterkte voor de kinderen.
Cookie-instellingen beheren