Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Twee Walcherse strandposten ook op C2000

Toegevoegd: 29-06-2006, 18.42 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

DISHOEK - Twee strandposten van de Stichting Strandexploitatie Walcheren (SSW) beschikken sinds woensdag over het communicatienetwerk C2000.

De reddingsposten in Dishoek en Vrouwenpolder beschikken beiden over één C2000-mobilofoon en twee digitale P2000-piepers. Met de apparatuur staat men beter in verbinding met de alarmcentrale van brandweer en ambulancedienst.

Aanleiding voor de aanschaf van de apparatuur is een verdrinking in Oostkapelle twee weken geleden. Bij dat incident was er geen communicatie tussen de strandwacht en de alarmcentrale.

Dat resulteerde erin dat de strandwacht niet gealarmeerd werd. Na dat incident ontstonden discussies en werd met spoed gekeken naar de mogelijkheden voor de aanschaf van C2000.

Nog niet alle strandwachtposten in de gemeente Veere beschikken immers over het nieuwe communicatiesysteem. Of dat in de toekomst wel gaat gebeuren is nog niet duidelijk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren