Weerbericht:
Zwaar bewolkt, lokaal zon. Morgen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuringen voor niet handsfree bellen

Toegevoegd: 01-02-2017, 12.13 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Agenten van de politie hebben op de A58 bij Rilland en de A4 bij Ossendrecht een verkeerscontroles gehouden. Daarbij lag de focus op afleiding in het verkeer.


Op dinsdagochtend werden de controles uitgevoerd. Uiteindelijk zijn er 21 bekeuringen uitgeschreven. Vijftien daarvan waren voor het niet handsfree bellen of op een andere manier met de telefoon bezig zijn achter het stuur.

De overige bekeuringen waren voor verschillende verkeersfeiten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piepo (4-2-2017 om 15:15)
laten we eens kijken naar het alcohol misbruik achter het stuur. maar daar hebben we liever niet over dat gebeurt ons allemaal wel eens en het is maar voor en klein stukje, lekker doorrijden na een ongeval........ nog niet te spreken over het maatschappelijke factor hierin. kinderen mishandeling echtscheidingen enz enz... dus we moeten het alcohol maar verbieden. maar ik dwaal af van deze topic mijn excuus.
Vivian van Hove (3-2-2017 om 21:50)
Die boetes kunnen niet hoog genoeg zijn, let op de weg en niet op je telefoon, neem telefoon en auto in beslag, er gebeuren zoveel ongelukken hiermee, en vaak met dodelijke afloop, het zal je familie maar zijn, waar ze tegenop knallen door dat ondoordachte gedrag.
Leen (3-2-2017 om 14:23)
Wat weerhoudt de politie van het in beslagnemen van de telefoon in het geval van bellen tijdens deelname aan het verkeer? Is dit wettelijk niet mogelijk? Tijd voor een wetswijziging. Mijns inziens zou dit aanzienlijk kunnen schelen, want in beslagneming van een telefoon van 700 euro komt aanzienlijk harder aan dan een relatief geringe boete.
Jac (2-2-2017 om 22:17)
Bellen mag niet in de auto, te veel afleiding..... Maar dit knipperende mega grote geanimeerde led reclame borden langs de snelweg mogen wel?. Hier in Zeeland staan er gelukkig nog maar enkele, maar de randstad staat er vol mee..... en dat mag wel?.... Hoeveel afleiding moet je hebben als automobilist. Menig onderzoek heeft trouwers al aangetoond dat niet die telefoon in je hand het gevaar is, maar de afleiding door aandacht bij het gesprek wat je voert. Dus voor wat betreft de veiligheid moeten ze al het bellen in de auto verbieden, ook handsfree bellen.
J. Modest (2-2-2017 om 11:08)
Zag vanmorgen in Goes een scooter rijden, bestuurder zonder helm, bijrijder zonder helm. Bijrijder was druk met haar telefoon bezig. Hoorde niks, zag niks. Hoe vaak dat ik in Goes automobilisten zie rijden met een telefoon aan de oren tel ik maar niet meer. Maar van de boetes binnen één week kan ik wel 2 maanden leven.
G (2-2-2017 om 10:01)
Politie goed werk verricht Nederland het moet hier veilig dat is het niet !!