Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

ISD geëist voor bijten en uitschelden agenten

Toegevoegd: 06-02-2017, 19.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Hij beet een agent in de hand en schold een andere agent op diverse wijzen uit. De 35-jarige Vlissinger R. I. hoorde daarom vandaag vanwege belediging en mishandeling de zogeheten ISD-maatregel eisen. Volgt de rechter de eis, dan kan I. twee jaar werken aan zijn verslaving en psychische aandoeningen.


Volgens het Openbaar Ministerie stond I. op 17 september jongstleden voor de Jumbo-supermarkt aan het Oranjeplein in Souburg en ondervonden omwonenden overlast van hem. De politie hield een oogje in het zeil, zag de hen bekende I. en sommeerden hem hierop om ergens anders zijn heil te zoeken. Toen ze hem ook nog naar zijn ID-kaart vroegen werd I. agressief. Na het gebruik van enig geweld en de inzet van pepperspray verdween I. achter de tralies.

Volgens I. was het anders gegaan: Hij stond inderdaad buiten, maar de politie vroeg hem of hij iets had gestolen. Hij moest zich verwijderen. De politiewagen reed zachtjes achter hem aan en de agenten vroegen later of hij zich kon identificeren. Hierop werd I. kwaad met alle gevolgen van dien.

I. werd op donderdag 2 juni al veroordeeld voor het stelen van een reep chocolade en twee blikjes bier. Destijds werd gewaarschuwd dat hij de ISD-maatregel opgelegd zou krijgen als hij nog eens in de fout zou gaan. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren