Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Weer grote partij grondstoffen XTC gevonden

Toegevoegd: 12-02-2017, 18.38 uur
De aangetroffen grondstoffen. De grondstoffen zaten in deze vrachtwagen.
De aangetroffen grondstoffen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft vandaag in Kapelle een grote partij grondstoffen gevonden voor de productie van XTC. Donderdag trof de politie in Rilland ook al een vrachtwagen vol met zulke grondstoffen aan. De inhoud hiervan bleek goed te zijn voor de productie 1 miljard XTC-pillen.


De grondstoffen werden ook dit keer aangetroffen in een vrachtwagen. Een voorbijganger had deze rond 09.00 uur zien staan bij de Wrangeweg in de buurt van Kloetinge. De weg is uitsluitend bedoeld voor fietsers en bestemmingsverkeer. De passant vond de situatie opmerkelijk en attendeerde de politie.

Toen agenten ter plekke kwamen bleek dat één van de achterbanden van het voertuig lek was. De vrachtwagen, een witte Mercedes voorzien van een gesloten witte laadbak met hydraulische laadklep bleek in Utrecht gestolen te zijn.

De politie besloot een bergingsbedrijf in te schakelen om de vrachtwagen veilig te stellen. De berger constateerde echter dat er in de afgesloten laadbak een zware lading zat. Hierop werd een nader onderzoek ingesteld. In de vrachtauto bleek volgens de politie een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs te zijn opgeslagen.

De vrachtwagen is inmiddels overgebracht naar een veilige locatie voor verder onderzoek. De materialen die in het voertuig lagen zijn in beslag genomen. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie gaat zorgdragen voor een veilige ontmanteling en afvoer van de chemicaliën.

De recherche is een onderzoek gestart en bekijkt onder meer of er wellicht een verband is tussen de vondst van vandaag en die in Rilland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TV-kijker (12-2-2017 om 19:25)
Hmmm. lijkt Flikken Maastricht wel...... ;-)
Cookie-instellingen beheren