Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Weer grote partij grondstoffen XTC gevonden

Toegevoegd: 12-02-2017, 18.38 uur
De aangetroffen grondstoffen. De grondstoffen zaten in deze vrachtwagen.
De aangetroffen grondstoffen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft vandaag in Kapelle een grote partij grondstoffen gevonden voor de productie van XTC. Donderdag trof de politie in Rilland ook al een vrachtwagen vol met zulke grondstoffen aan. De inhoud hiervan bleek goed te zijn voor de productie 1 miljard XTC-pillen.


De grondstoffen werden ook dit keer aangetroffen in een vrachtwagen. Een voorbijganger had deze rond 09.00 uur zien staan bij de Wrangeweg in de buurt van Kloetinge. De weg is uitsluitend bedoeld voor fietsers en bestemmingsverkeer. De passant vond de situatie opmerkelijk en attendeerde de politie.

Toen agenten ter plekke kwamen bleek dat één van de achterbanden van het voertuig lek was. De vrachtwagen, een witte Mercedes voorzien van een gesloten witte laadbak met hydraulische laadklep bleek in Utrecht gestolen te zijn.

De politie besloot een bergingsbedrijf in te schakelen om de vrachtwagen veilig te stellen. De berger constateerde echter dat er in de afgesloten laadbak een zware lading zat. Hierop werd een nader onderzoek ingesteld. In de vrachtauto bleek volgens de politie een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs te zijn opgeslagen.

De vrachtwagen is inmiddels overgebracht naar een veilige locatie voor verder onderzoek. De materialen die in het voertuig lagen zijn in beslag genomen. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie gaat zorgdragen voor een veilige ontmanteling en afvoer van de chemicaliën.

De recherche is een onderzoek gestart en bekijkt onder meer of er wellicht een verband is tussen de vondst van vandaag en die in Rilland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.A.P. uit de Mouw (25-2-2017 om 11:07)
Ik vraag me ook af hoe burgemeester Verhulst zich nu voelt nadat hij in het nationale nieuws liep te verkondigen over een nieuwe interregionale aanpak van dit probleem, en dan blijkt het nota bene een penningmeester uit zijn eigen politieke beweging te zijn die het grootste drugslab ooit in nederland runde. Ik denk dat op deze manier de democratische waarden in dit land ernstige, zeer ernstige schade oplopen en de geloofwaardigheid en het ethos in de politiek terecht in twijfel wordt getrokken door het merendeel van de nederlanders zoals gisteren in de kranten stond. Is dit soms ook de reden dat men in Goes niets doet aan die horde's straatdealers ? En ik me nog ongerust maken over de taliban en hun ontwrichtende drugshandel.
Reginald 1 2 (24-2-2017 om 22:14)
Vandaag dan hopelijk toch het bijbehorende grootste ooit mega drugslaboratorium gevonden in Leende bij Eindhoven. Hopelijk stopt nu de vergiftiging van de omgeving door deze wannabe teevendeal miljoenairs drugsbaronnen. Ik zou toch graag zien dat de politiek verantwoordelijken hier toch strenger gaan optreden om dit te voorkomen, maar euh..
Zoë (22-2-2017 om 14:51)
@ De waarheid, Natuurlijk is de eigenaar wel blij dat de politie zijn auto heeft teruggevonden, en u denkt dan dat die die ongeopend vol met chemische troep terug wou hebben ? Er is een misdrijf met dit voertuig gepleegd, en u vind dan dat de politie geen taak of recht heeft dit te onderzoeken ? Om de eigenaar te behoeden voor de kosten van een kapot gemaakt slotje ? Ja ja, u neemt het wel vaker op voor drugsbaronnen ? Nee er valt hier geen teevendeal uit te slepen.
Chris de Winter (22-2-2017 om 14:28)
Inderdaad @k, sommige chemische stoffen voor drugslaboratoria kunnen zware explosies opleveren, afgezien nog van de meer waarschijnlijke extreem giftige wolk chemicaliën die een simpele lekkage al kan veroorzaken. U schrijft "je moet er niet aan denken", wat er dan kan gebeuren. Wees gerust, hier werd dus na het constateren van weer een zelfde soort gestolen en gedumpt vrachtautotje dus niet over nagedacht door de politie, die daar door een burger op moeten worden geattendeerd. Beter dat de politie die berger, en de hele omgeving de gezondheid zouden beschermen, maar dan moet je eerst nadenken. Gewoon levensgevaarlijk en onverantwoord ondoordacht amateuristisch prutswerk noem ik het en is dit nu burgemeester Verhulst zijn nieuwe aanpak ?
Gerrit (22-2-2017 om 13:25)
Ik lees vandaag dat elders in het land twee agenten en een fotograaf onwel zijn geworden door chemische dampen van zo een dergelijke dumping. Nu lees ik hier dat ze in Goes, die ook al in de nationale media was i.v.m. deze gifdumpingen en er dus kennis van heeft, zoiets gewoon incl. evt, lekkende en klotsende vaten en al een vrachtauto proberen op te takelen en met die chemische gifbom dan door de bebouwde kom wilden gaan rijden ? Vaak denk ik dat ze totaal geen verstand hebben, nu weet ik het bijna volledig zeker. En ik me nog zorgen maken over een gifaanval van terroristen of een ongeluk op het spoor of industrie. Weer Goes bezig !
De waarheid (18-2-2017 om 08:43)
Natuurlijk komt de berger erachter, hij heeft immers apparatuur om de auto zonder schade open te maken. De eigenaar van de gestolen auto zou er denk ik niet blij mee zijn als de politie de auto rücksichtslos zou openbreken. De berger heeft dan ook in het bijzijn van de politie de vondst gedaan. Denk eens na voor je reageert!
Cookie-instellingen beheren