Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Schade tijdens landing vliegtuigje Arnemuiden

Toegevoegd: 17-02-2017, 15.40 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Op vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden is woensdag een vliegtuig beschadigd geraakt tijdens de landing. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.


Volgens de onderzoeksraad wilde de bemanning van het vliegtuig landen op het vliegveld aan de Calandweg en ging daarbij iets mis. Tijdens de landing brak namelijk het neuswiel af en kwam het vliegtuig op zijn neus tot stilstand.

Het toestel waarmee het ongeluk plaatsvond is een zogeheten Aquila AT01: een éénmotorig vliegtuig dat ruimte biedt aan twee inzittenden. De beide inzittenden bleven ongedeerd. De Onderzoeksraad is een verkort onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlieger (17-2-2017 om 17:57)
Er zullen de komende tijd nog veel vaker van dit soort berichten opduiken. Dat heeft te maken met nieuwe regelgeving waarbij ieder voorval, hoe onbenullig ook, bij de onderzoeksraad gemeld moet worden. Dat moet bijdragen aan een betere veiligheid, maar de leek zal juist het tegenovergestelde ervaren.
kees (17-2-2017 om 16:16)
Goh moet daar de onderzoeksraad weer bijkomen. Waarschijnlijk gewoon een te harde landing. Nieuw neuswieltje er op en gaan. Als het niet erger is. Kan iedere piloot gebeuren.
Cookie-instellingen beheren