Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 176 km

Middelburger verdacht van deelname aan IS

Toegevoegd: 23-02-2017, 15.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg houdt aanstaande dinsdag een pro-formazitting rond een 22-jarige Middelburger die wordt verdacht van het deelnemen aan een terroristische organisatie.


De man zou tussen januari 2013 en oktober 2016 bezig geweest met het deelnemen aan de Islamitische Staat (IS) en Jabhat al-Nusra, een onderafdeling van IS. De verdachte zou in 2013 in Syrië in een trainingskamp hebben gezeten. Daarnaast zou hij rond 17 oktober 2016 geprobeerd hebben om naar Syrië te reizen. Hij had bovendien op websites met informatie over terroristische organisaties gekeken.

Bij een pro-formazitting vindt nog geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaats. In de wet is echter vastgelegd dat wanneer een verdachte 110 dagen in voorarrest heeft vastgezeten de strafzaak op zitting moet worden gebracht. Wanneer op dat moment het onderzoek tegen verdachte nog niet is afgerond wordt de zaak op zitting pro forma behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rolf van Henegouwen (24-2-2017 om 22:20)
@ wim, nee, ze worden allemaal streng gescreened bij terugkeer en dat is afdoende, dus dan kunnen ze zo werk krijgen bij de beveiliging van Wilders.
Wiebe de Visser (24-2-2017 om 21:13)
Ze mogen in andere dorpen in zeeland ook wel eens een rondje maken want daar lopen ze natuurlijk ook. Ondertussen doet de zeeuw alsof dat alleen iets is van de ver van mijn bed show der grote steden en verre landen en droomt verder over pochen met de koloniale regententijd en het gulden plattelandsleven van weleer. Kansloos.
wim (24-2-2017 om 19:04)
Dit is en blijft een uiterste gevaarlijk persoon die eigenlijk de vrijheid niet meer moge en kan verkrijgen als Nederlander als je zijn verleden ziet en de IS in staat is op een gruwelijke manier van een ieder zelfs kinderen in staat is zijn te vermoorden ,wat met die kerel nu nog in Nederland te zoeken.
P (24-2-2017 om 13:07)
Zo te lezen zijn er net zulke erge lui als IS die hier hun berichten plaatsen, hypocrisie heet dat geloof ik.
Jakob Groen (24-2-2017 om 12:29)
Nou nou, @ verraders, Een beetje humaan mag wel anders worden wij net zo erg. Ik zou ook graag zien dat de overheid een oplossing zocht voor radicaliserende lieden maar die denken daar toch anders over als ik. Ik heb hen dan ook niet gekozen. En "net als in de oorlog" ? U weet niet dat wij heden al in staat van oorlog zijn ? Getuige uitspraken minister president Mark Rutte 14-11-2015 en hoogleraar internationaal recht Geert-Jan Knoops 15-11-2015. Uw begrijpelijke woede en haat verblinden u van de werkelijkheid en de oorzaak van de echte problemen en dat help niet. Kijk voorbij het rookgordijn.
Piet verdriet (24-2-2017 om 09:39)
Dus iemand die vecht voor een ideaal mag je opknopen maar iemand die aan kleine kinderen zit krijgt een taakstraf haha, gelukkig vechten wij militairen tegen strijders die onze bondgenoten hebben opgeleid.
Cookie-instellingen beheren