Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Omgekomen jongen knutselde met munitie

Toegevoegd: 23-02-2017, 16.01 uur
Opgeroepen hulpverleners konden de jongen niet meer redden.
Opgeroepen hulpverleners konden de jongen niet meer redden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - De 17-jarige jongen die gisteren omkwam in Hoofdplaat knutselde volgens de politie op het moment van het ongeluk met oude munitie.


Volgens de politie ontstond in de schuur een explosie. Hierop volgde een felle brand welke geblust kon worden door een familielid. Het zwaargfewonde slachtoffer overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het politie-onderzoek is inmiddels afgerond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (27-2-2017 om 07:12)
Aan Ad. Ik ben het met U eens.Waarom ze U aanvallen is voor mij een raadsel? Deze jongen wist zeer zeker dat het gevaarlijk was.Vonken. Wist ook wel dat je in een garage niet mag roken.Vonken,geleert op school. Hoe munitie werkt kan je ook op Internet vinden. Laat het een belemmering voor andere zijn om munitie te onderzoeken. Natuurlijk vind ik,en vermoedelijk Ad ook,dat het verschrikkelijk is voor de ouders en familie van de 17 jarige jongen.Die veel verdriet hebben.
Suzan (24-2-2017 om 19:07)
De heer of mevrouw A. Wisse wat heeft u het met mooie woorden omschreven.
A.Wisse (24-2-2017 om 15:54)
Uit diverse berichten heb ik begrepen dat deze jongen gefascineerd was van technische zaken en denk dat hij met ontdekkingspassie bezig was met iets waarvan hij niet heeft vermoedt dat het een zo verwoestende uitwerking op hem zou hebben. Met toch enige spanning van het gevaar heerlijk ontdekken hoe iets in elkaar zit. Deze ontdekkingspassie helpt ons voort in onze auto's middels de beste monteurs. Een goede monteur zet meer in dan enkel zijn verstand, verstand is maar een beperkt aandeel van het vermogen tot creƫren! (En inleven).
M (24-2-2017 om 13:04)
Gelukkig zijn de mensen die de kennis en het verstand in pacht hebben weer vertegenwoordigd door AD. Denk aub eens na voor je commentaar geeft, dat is ook een vorm van verstand. Hier is een jong leven in kiem gesmoord en zijn de levens van de familie en vrienden voor altijd getekend.
Johan (24-2-2017 om 12:00)
Tragisch. Er is enorm veel munitie blijven liggen in die streek, van de bezetter maar ook van tijdens operatie Switchback. Als kind zocht ik ook wel naar helmen en kogels, maar grenzen werden snel verlegd naar gevaarlijker spul. Mijn ouders wisten toen ook niet wat ik allemaal opendraaide in het schuurtje, zo ging dat vaak toen. Vaak ging het goed, een enkele keer goed fout, dat hoorde je dan op school. Echte voorlichting was er ook niet, behalve dat je niks moest oprapen maar dat maakte het juist nog spannender. Zeker vlak na de oorlog lag het nog overal bezaaid met oorlogstuig. Nu heb ik zelf kinderen en kleinkinderen en ben ik blij dat deze interesse bij hun niet leeft. Veel sterkte aan de nabestaanden van deze knul.
Marco (24-2-2017 om 11:45)
Hoe komt 'n jochie van 17 aan munitie ? Hij werkt nog niet als agent of als hij in het leger werkt mag ie dat niet mee naar huis nemen.