Weerbericht:
Overdag geleidelijk steeds meer zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip in problemen op Westerschelde

Toegevoegd: 23-02-2017, 18.10 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op de Westerschelde is donderdagmiddag ter hoogte van Terneuzen een schip in problemen gekomen als gevolg van de storm.


Het gaat om de 225 meter lange en 32 meter brede 'Golden Saguenay', varend onder de vlag van Hong Kong. De bulkcarrier zou in de Put van Terneuzen voor anker hebben gelegen maar vervolgens zijn afgedreven. Het schip kwam scheef te liggen en een flink aantal sleepboten schoot te hulp.

Rond 18.00 uur was er nog steeds een sleepverbinding maar er zou geen verder gevaar meer zijn. Onder meer de sleepboten Hendrik 7, Multrasavor 3, Multratug 9, Multratug 22, Union 5, Union 6, Vebo Runner zijn ingezet. De bulkcarrier had als eindbestemming Belgische Gent.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (24-2-2017 om 14:58)
Ja in deze storm zijn zelfs de zwaarste ankers geen garantie. Zon goor schip vangt veel wind en heeft veel last van windstoten van 100 KM per uur, en ook zware rukwinden
Cookie-instellingen beheren