Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 223 km

Ernstig ongeluk Deltaweg Goes, afrit A58 dicht

Toegevoegd: 01-03-2017, 08.36 uur - Update: 01-03-2017, 10.57 uur
Er is een flink aantal hulpverleners opgeroepen.
Er is een flink aantal hulpverleners opgeroepen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - Op de Deltaweg (A256) bij Goes is woensdagochtend een ernstig verkeersongeluk gebeurd. De afrit vanaf de A58 is hierdoor afgesloten.


Het ongeluk gebeurde rond 08.20 uur bij knooppunt De Poel. Er zijn meerdere brandweerwagens, vier ambulanceteams en twee traumahelikopters opgeroepen. Volgens de politie is een personenauto te water geraakt. Het voertuig ligt in het water maar is deels nog zichtbaar.

Rond 08.55 uur waren zowel de opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam als die uit Nijmegen nog onderweg naar Zeeland. Een tankautospuit van de Goese brandweer is inmiddels naar het helidek bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis in Goes gestuurd om daar stand-by te staan bij een landing. Vermoedelijk gaat sowieso één van de helikopters dus richting het ziekenhuis.

​Er zijn volgens de politie meerdere slachtoffers aangetroffen. Het gaat om een vrouw en twee kinderen. De vrouw is met spoed per ambulance afgevoerd, de twee kinderen zouden worden overgedragen aan de traumateams.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Veiligheidsman (2-3-2017 om 09:18)
Snapt iemand dat je in de bocht vanaf de A58 naar de Deltaweg maximaal 120 kilometer per uur mag rijden terwijl een eindje verderop een beperking van 70 kilometer geldt??? Een vangrail komt de veiligheid altijd ten goede ja, zeker langs het water.
kees (1-3-2017 om 18:52)
Hulde voor de redders. Zonder hun waren de kinderen overleven. Gelukkig zijn ze beiden gereanimeerd. 2 en 5 jaar oud. En zijn ze beiden met een aparte trauma helikopter afgevoerd naar het Sophia kinder ziekenhuis in Rotterdam en niet naar Goes, onder begeleiding van kinderartsen. Hulde voor de redders. Hopelijk maken de kinderen en de vrouw het goed
Kees Boon (1-3-2017 om 16:42)
( vervolg van eerste deel van mijn reactie):Reactie van RWS: we hebben de situatie ter plekke bestudeerd en ons inziens is het niet nodig extra veiligheidsmaatregelen te treffen. Ook de diepte van de sloot voldoet aan veiligheidseisen. Helaas is vanmorgen vroeg mijn angst bewaarheid geworden. Laat het een duidelijk signaal zijn richting de wegbeheerder om op zeer korte termijn hier wat aan te gaan doen. Een mensenleven of- kinderleven is het meer dan waard!
Kees Boon (1-3-2017 om 16:41)
In de eerste plaats: strekte en beterschap voor de slachtoffers en allen die hen lief zijn. Dank aan de medeweggebruikers die adequaat hulp geboden hebben. Dat heeft wellicht nog erger voorkomen. In de tweede plaats en zeker niet onbelangrijk richting wegbeheerder: enkele jaren geleden heb ik Rijkswaterstaat al gewezen op de niet afgeschermde brede sloot direct in de bocht . Ik schreef toen o.a.:"...het is m.i. niet ondenkbeeldig dat hier of ietsje verderop waar invoegend en uitvoegend verkeer kruisen!, dat er een ongeluk gebeurt, waarbij een of meerdere auto's in de sloot belanden met alle gevolgen van dien. Ik geef u dringend in overweging de bocht en de afslag te beveiligen d.m.v. een vangrail".
trucker (1-3-2017 om 15:03)
Ik hoop dat het allemaal goed afloopt maar kan niet begrijpen dat ze daar nog geen vangrail plaatsen het levensgevaarlijk dat water zo kort aan de weg er zijn al meerdere erge ongelukken daar gebeurd moet er nou eerst iemand verdriinken dat is op meer plaatsen zo.
Yasmin Boomstra (1-3-2017 om 13:58)
Lieve mensen, ik hoop dat jullie allemaal weer in goede gezondheid zijn. Hoop voor alle hulpverleners dat zij er op tijd bij konden zijn. Dit gaat niet in je koude kleren zitten! Veel sterkte voor iedereen xxx
Cookie-instellingen beheren