Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 147 km

Politie: Helpers ongeluk Goes zijn helden

Toegevoegd: 01-03-2017, 17.11 uur
Het ongeval bij Goes.
Het ongeval bij Goes.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De omstanders die vanmorgen een 28-jarige vrouw en haar twee kinderen te hulp schoten bij een ongeval in Goes zijn volgens de politie helden. Zo omschrijft de politie de omstanders in een bericht op Facebook.


Het ongeval gebeurde rond 08.20 uur bij knooppunt De Poel. Omstanders haalden de inzittenden van de auto, een 28-jarige vrouw en twee kinderen van 2 en 5 jaar oud, uit het voertuig. De twee kinderen zijn gelijk door omstanders en een passerende brandweerman gereanimeerd.

Het kindje van 2 jaar kwam kort na de start van de reanimatie bij kennis. Hierop is het slachtoffertje met spoed overgebracht naar een plaats waar een traumahelikopter de medisch hulp heeft overgenomen. Het 5-jarige kindje is na de reanimatie ook met een eigen hartslag overgebracht naar een plaats waar een tweede traumahelikopter klaar stond. Beide kinderen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

De omstanders die de kinderen en de bestuurster uit de auto hebben gered zijn door de politie opgevangen en indien nodig voorzien van een warme douche en een schoon set kleding. De weg was tot 10.30 uur afgesloten in verband met sporenonderzoek. Verkeer dat uit de richting van Bergen op Zoom kwam kon niet vanaf de A58 richting Zierikzee rijden. Vanuit de richting van Vlissingen was dit wel mogelijk.

De politie is op zoek naar mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
joke (1-3-2017 om 19:42)
Woh inderdaad HULDE voor de redders! Afgelopen week heb ik zelf BHV cursus gehad en mocht een reanimatie toepassen op een babypop en kinderpop. Deze oefening gaf naast aparte instructies,al emoties op zich, kun je voorstellen als het echt is... Hopelijk is het niet vaak nodig, maar oh zo fijn als mensen dit aankunnen! Nogmaals HULDE!
R van Duin (1-3-2017 om 19:25)
Geweldig zeg in 1 woord , dikke pluim voor alle hulpverleners , hoop dat alles goed gaat!!
kees (1-3-2017 om 18:48)
Hulde voor de redders. Reanimatie van kinderen en zeker zo jong zit namelijk niet standaard bij de reanimatie lessen en is wezenlijk anders dan bij volwassenen. Bij zeer jonge kinderen die je met 2 vingers en sneller dan bij een volwassene. Maar wel 2 cm diep anders heeft het geen zin. Bij oudere kinderen gaat het weer anders. Je moet het maar net weten en hulde dat ze het aandurven en dat het lukt. Gelukkig waren er ook 2 trauma heli s met kinderartsen aan boord die ze beiden naar het Sophia hebben vervoerd. Hopelijk maken ze het beiden goed. Ook hulde voor het snelle optreden van de brandweer
Astrid den Ridder (1-3-2017 om 17:28)
Dikke DUIM voor deze omstanders.
Jan B (1-3-2017 om 17:26)
Bij waterongevallen maken omstanders het verschil. Wacht nooit op hulpdiensten maar handel direct. Hulde aan de omstanders !!!
Cookie-instellingen beheren