Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 47 km

Meisjes opgepakt voor verspreiden naakfoto's

Toegevoegd: 02-03-2017, 18.40 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dinsdagochtend vroeg zijn twee meisjes van 15 en 16 uit Goes en Middelburg aangehouden door de politie op verdenking van het verspreiden van beledigende (naakt)foto's en filmpjes. De meisjes worden verdacht van het beheren van het instagram-account waar de laatste weken veel onrust over ontstond op verschillende middelbare scholen.


De verdachten werden door agenten thuis aangehouden rond 07.30 uur ’s morgens. Hun telefoons en laptops zijn meteen in beslag genomen door de politie, omdat alle gegevens die er op stonden onderzocht moesten worden. Uit dit onderzoek bleek dat er nog een derde meisje bij de zaak betrokken moest zijn. Zij is vanmorgen aangehouden door de politie. Dit meisje is 16 jaar en afkomstig uit Hulst.

De meisjes uit Goes en Middelburg zijn dinsdag direct na hun aanhouding overgebracht naar een politiecel in Torentijd in Middelburg. Daar zitten ze op dit moment nog steeds vast. Ze zijn diverse malen gehoord door agenten en hebben verklaringen afgelegd. Het meisje uit Hulst zit vast op het politiebureau in Terneuzen.

Op dit moment richt het onderzoek van de politie zich op zes verschillende aangiftes die direct aan de zaak te linken zijn. Deze aangiftes zijn gedaan door jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud uit verschillende woonplaatsen in Zeeland. Er zijn meer aangiftes gedaan met betrekking tot deze zaak, maar er is nu niet genoeg bewijs om alle zaken mee te kunnen nemen. De telefoons en laptops van de aangehouden verdachten blijven voorlopig bij de politie. Ze zijn nog nodig voor het verdere onderzoek.

De Officier van Justitie gaat op een later tijdstip bepalen of de verdachten hun apparatuur terugkrijgen. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt door de politie. Zij zullen te zijner tijd, wanneer het onderzoek helemaal is afgerond, voor de rechter moeten verschijnen. Deze zal dan een straf gaan bepalen voor de meisjes die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor het bestaan van het instagram-account. Dit soort zaken hebben een hoge prioriteit bij de politie omdat ze grote impact hebben op de betrokken slachtoffers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sonja (3-3-2017 om 13:10)
Bij dit onderwerp moet men de foto's van deze lieverds plaatsen, eens kijken hoe leuk ze dat vinden ! en dan zijn dit nog geen naaktfoto's. Geef deze dames maar eens een fikse straf ! schud iedereen maar eens flink wakker.
michelle (3-3-2017 om 06:59)
Zieke geesten en dat al op die leeftijd. Streng aanpakken!!!
Vlissinger (3-3-2017 om 00:29)
Enige tijd terug pleegt er iemand zelfmoord om een vergelijkbare situatie, en deze trollen doen het gewoon weer? de jeugd van nu mist echt een hersenhelft, ongelooflijk!
P van D (3-3-2017 om 00:28)
Leuk hey social media en viespeukerij bah !!! Goedzo Politie respect man !!! Meisjes doen vaak slachtofferrol spelen maar ondertussen hebben al die scholieren al intiem contact van zeer jonge leeftijd.Niet alleen mannen pakken, die jonge meiden doen veel meer dan wij allemaal denken, vind het zeer triest en heel erg voor de ouders en familie zomaar Politie voor je eigen kindje aan de deur.. Laat de scholen meer voorlichten over deze ellende, ook pooiers vinden gewillige meisjes... Niet alleen jongens en mannen doen slechte dingen meiden kunnen het ook !!!!
Agent (2-3-2017 om 23:54)
Dit soort meisjes heeft geen idee wat voor een leed ze de slachtoffers berokkenen! Beelden zijn heel moeilijk van internet te verwijderen. Wat mij betreft is een een paar maandjes jeugd detentie hier een hele goede zaak!
ik (2-3-2017 om 23:46)
Gewoon vasthouden voor langere tijd bij de zwaardere criminelen, door dit soort zaken is al veel ellende geweest met dodelijke afloop. Nu is het tijd dat zij gaan lijden!
Cookie-instellingen beheren