Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorcrossers scheuren illegaal door havengebied

Toegevoegd: 03-03-2017, 18.15 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN-OOST - De politie is een onderzoek gestart naar motorcrossers die de laatste tijd illegaal in het havengebied rijden.


Zeeland Seaports, de beheerder van de haven en de infrastructuur in het havengebied, constateert de laatste tijd een toename van overlast en schade door illegaal motorcrossen in het havengebied. Zo zijn diverse groenstroken en enkele zogenaamde ballastbedden (fundering) van het spoor vernield. Er wordt gecrost door natuurgebieden, groenstroken, landerijen, sloten en braakliggende terreinen van Zeeland Seaports en de gemeente Borsele.

Veiligheid en het respecteren van de natuur in het havengebied zijn belangrijk voor de haven en de activiteiten in dit bijzondere gebied. Verstoring van natuurgebieden, planten en dieren én het creëren van onveilige situaties door onder andere motorcrossen, mountainbiken en rallyrijden wordt door Zeeland Seaports niet toegestaan.

Bij constatering wordt dit bij de politie gemeld. Politie en Zeeland Seaports roepen de veroorzakers op om met hun illegale activiteiten te stoppen. Illegale motorrijders riskeren een boete en in beslag name van de motoren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (5-3-2017 om 11:03)
Belangrijk, en er zitten weer mensen bij die niet kunnen hebben dat er mensen zijn die gewoon een leuke hobby hebben maar deze bijna nergens kunnen/ mogen uitvoeren. Op alle bospaden, looproutes e.d wordt je ondersteboven gelopen door hardlopers, of je wordt omver gereden door mountainbikers maar dat kan wel allemaal want dat is "sport". Verder denk ik dat het meer zinvol is dat de politie weer eens ouderwets toezicht gaat houden op de misdragingen in het verkeer zoals whatsappen achter het stuur en nergens richting aangeven door ALLE weggebruikers (ja dus ook fietsers).
Franky (4-3-2017 om 15:10)
Idd dit gebeurd al jaren. Ik denk dat de motorcrossers niet eens weten dat ze strafbaar bezig zijn. Duitslandweg en de Denemarkenweg zijn oa plekken waar ze crossen. Vergeet ook niet de auto clubjes die in het weekend op lange afgelegen wegen het tegen elkaar opnemen
Marco (4-3-2017 om 12:10)
TjongeTjonge wát erg Laat ze lekker doen er word nuks gesloopt door die mannen Dat doet zeeland seaport zelf wel met hun jeeps
Rvo (4-3-2017 om 11:49)
Probleem? Daar is de ruimte en ze zijn niemand tot last dus loop nie te zeiken of ben je jaloers?
Karl (4-3-2017 om 09:33)
T is een schande....hebben ze zo hun best gedaan om dat lelijke schorren en slikken gebied om te toveren in een kansloos industrieterrein maken die stoute motorcrossers er een bende van..... Die geitenwollen sokken hadden 50 jaar geleden aan de bel moeten trekken toen dit getijde gebied werd omgetoverd tot dorre vlakte.
Jee (4-3-2017 om 01:39)
Vreemd dat daar nu pas actie voor wordt ondernomen dit probleem komt al dik 20 jaar voor.
Cookie-instellingen beheren