Weerbericht:
Perioden met zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Rechtbank verlengt tbs van Terneuzenaar

Toegevoegd: 03-03-2017, 18.20 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die de 30-jarige Terneuzenaar S. B. in 2005 werd opgelegd, wordt met een jaar verlengd. De rechtbank in Middelburg volgt daarmee de eis van de officier en het advies van de gedragsdeskundigen.

B. en zijn vriend R. D. brachten op 8 december 2004 de toen 47-jarige Peter Blok uit Zaamslag op weerzinwekkende wijze om het leven. Na een met drank, soft- en harddrugs overgoten avond gingen ze naar de woning van Blok. Kort na binnenkomst begonnen ze hem te slaan en te stompen en kreeg hij een stofzuiger tegen het hoofd gegooid.

Toen de bijna stervende Blok op de grond terechtkwam werd er een tv op hem gegooid. Om er een eind aan te maken begon B. in Bloks nek te zagen. Blok overleed kort daarna aan zijn verwondingen: een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en hersenbeschadiging. D. loopt al enkele jaren weer vrij rond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750