Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Agent trekt wapen tijdens achtervolging Middelburg

Toegevoegd: 08-03-2017, 08.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een politieagent heeft dinsdag in Middelburg zijn vuurwapen getrokken om zo te proberen een verdachte te laten stoppen tijdens een achtervolging.


Een agent in burger zag tussen 15.45 en 16.00 uur een man lopen die gesignaleerd stond vanwege het plegen van een misdrijf in het noorden van het land. De agent waarschuwde zijn collega's maar toen de verdachte de politiemensen opmerkte ging hij er vandoor. Hij vluchtte weg via brandgangen, ging schuttingen over en rende dwars door de tuinen van woningen in de Stromenwijk en Het Zand.

Tijdens de achtervolging beschadigden de tuinpoorten van sommige woningen. Eén van de agenten zag zich genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken en maande de verdachte te blijven staan. De verdachte trok zich hier echter niets van aan en bleef rennen. Uiteindelijk is de man aangehouden in de Nachtegaalstraat.

De verdachte, een 22-jarige man uit Leeuwarden, is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij zal worden overgedragen aan de politie-eenheid Noord-Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieternel (8-3-2017 om 21:08)
Geweldig gedaan politie! Was net in die wijk aanwezig, maar heb echt respect voor jullie! Het is toch even flink zweten en gierende adrenaline. TOP
Franky (8-3-2017 om 17:17)
@ Pietzeurniet, Aluhoedje op gezet? @ Jaapio, Recherche, info doorspelen ander korps, verdachte gesignaleerd in ZLD, ernstig misdrijf, foto er bij etc. Vroeg of laat ben je de L#L. @P van D, Wapen trekken maar niet schieten is "Aanwenden van geweld" en moet mondeling bekend gemaakt worden aan je meerdere. Dus dit hoeft niet meervoud op papier gezet te worden, iig niet de agent die zijn wapen trok. Dat er later vragen over kunnen komen is een OM / Justitie zaak. Verder weegt een koppel van een agent echt geen 20 kg, ik denk dat ze meer last hebben van hun vest bij het rennen dan hun koppel. Politie in NL mag overigens best veel, alleen moet de diender daar wel mee om kunnen gaan en weten wat wel en niet kan.
Pietzeurniet (8-3-2017 om 14:11)
Wel netjes als Ze iemand herkennen die echt Wat op Ze geweten heeft Wel gaan we een enge tijd tegemoet als ze met bodycams met gezichtsherkenning gaan werken waardoor je allerlij vooroordelen zal krijgen of misverstanden Wat alleen maar haat zal creeren Tegen de overheid die toch Al niet zo best bezig is om Doormiddel van. Onder het mom van terrorisme allerlij regels door te voeren Maar niemand durft/kan zogenaamd niks te zeggen want het is voor de (veiligheid) Moet er niet aan denken door de stad te lopen met een brill op waarmee je kan zien wat iemand allemaal doet en wie die is.... (we willen toch geen wandelende robot worden) .....de groetjes weer he
Jaapio (8-3-2017 om 11:38)
Altijd verbazend dat agenten verdachten van heel elders toch herkennen. Volgens mij hebben die een fotoboek van al de criminelen onder hun bed liggen ? Of is de gezichsherkenningssoftware soms al overal ? Nu nog even de laatste duitse darknet beul vinden.
boy (8-3-2017 om 10:24)
top dat is dus een wakkere agent.
P van D (8-3-2017 om 10:10)
Hoop maar dat agent niet teveel administratie moet gaan doen nu want als je wapen trekt moet je tegenwoordig in 20 A4-tjes uitleggen waarom... Van mij mag de Politie eerst schieten en dan pas praten.. En dan hebben ze nog zo'n heupgordel waar 20 kilo troep aanhangt en misschien strax er ook nog een taser bij, en daar moet je als agent mee gaan rennen ??? Van mij mag oom agent veeeel meer bevoegdheden hebben, het is toch triest wat een agent allemaal niet meer mag ?? Als je een crimineel wil pakken word je als agent bijna bang want dan gaat de crimineel nog een rechtzaak tegen hem aan spannen bah bah bah
Cookie-instellingen beheren