www.hvzeeland.nl

Vijf arrestaties bij drugsactie woning Vlissingen

Toegevoegd: 10-03-2017, 14.07 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens een drugsactie heeft de politie donderdagmiddag in Vlissingen twee bewoners en drie bezoekers aangehouden. Vanuit het pand werd drugs verhandeld.

De politie startte een onderzoek na meldingen dat vanuit het pand aan de Bouwen Ewoutstraat drugs zou worden gedeald. 's Middags werden drie mannen gecontroleerd die het huis hadden bezocht. Bij een 43-jarige inwoner uit Vlissingen werd een bolletje verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

Deze man en de andere twee bezoekers werden voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Na het verhoor mochten zij het cellencomplex verlaten. Het bolletje bleek harddrugs te zijn. Tegen de Vlissinger wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie deed ook onderzoek in de woning zelf. Toen één van de bewoners het huis wilde verlaten werd hij aangehouden. Bij hem werd een geldbedrag van bijna duizend euro in beslag genomen. In zijn kamer werden verdovende middelen gevonden. Bij nader onderzoek bleek het volgens de politie gaan om dealershoeveelheden cocaïne, heroïne en een brok hasj.

Tijdens het onderzoek in de woning kwam een andere bewoner thuis. Ook hij werd aangehouden. In zijn kamer werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. De beide bewoners zijn voor verder onderzoek naar het cellencomplex in Middelburg gebracht.

De hoofdverdachte kreeg vrijdagmorgen te horen dat hij langer vast blijft zitten. De andere verdachte werd na zijn verhoor in vrijheid gesteld.