Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 46 km

Baasje van hond dat schaap doodbeet meldt zich

Toegevoegd: 11-03-2017, 10.56 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - Het baasje van de hond die dinsdag in 's-Heer Arendskerke een drachtig schaap doodbeet heeft zich gemeld bij de eigenaar van de schaapskudde. Dat heeft de politie naar buiten gebracht.


Volgens de politie heeft het baasje, een inwoner van 's-Heer Arendskerke, verklaard dat hij zijn viervoeter anderhalf uur kwijt is geweest in het Poelbos. "Al snel vermoedde hij dat zijn hond een dier had gegrepen. Maar omdat hij dacht dat het om een haas ging ondernam hierop geen actie. Na het aantreffen van wol in de ontlasting van de hond nam hij zijn verantwoordelijkheid en informeerde de eigenaar van de schapenkudde", aldus de politie.

De hondenbezitter is door de dierenpolitie doorverwezen naar een hondenschool met ervaring op dit gebied. "Het baasje stond hier positief tegenover en gaat ermee aan de slag. De schade aan het drachtige schaap zal onderling geregeld worden", zo zegt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fran (12-3-2017 om 09:00)
@ Ja-Ja. In een losloop gebied mogen de honden gewoon los. Van welke planeet komt u? Fijn dat de baas zich heeft gemeld! Buitdrift bij honden is niet ongewoon..
Bertha (11-3-2017 om 21:40)
Netjes dat de baas zich meld! Honden mogen buiten de bebouwde kom loslopen, en helaas zijn er honden met streken, die er tussen uit knijpen! Helaas heeft deze hond een schaap te pakken gehad, wat opgelost gaat worden. Wie last heeft van honden, of denkt te hebben, moet eens gaan bedenken wat een kat voor overlast geeft!
Moeder (11-3-2017 om 17:01)
Van der Poel: Broeden schapen? Da's nieuw.. Honden horen wat mij betreft ook aangelijnd...
van der Poel (11-3-2017 om 14:30)
Zal de schade wel betalen, achteraf, nadat om zijn opsporing is gevraagd op de social media. Wat een geruststelling, en dat mag nu gewoon weer los lopen ? Ik denk dat net als met het broedseizoen van vogels geen bomen gekapt mogen worden, Er een aanlijn plicht moet komen voor honden zolang de schapen broeden. Niet dat het zal helpen want sinds er weer hondenbelasting wordt geheven in Goes lijken de hondenbezitters haast demonstratief hun onwil te tonen door hun hondenpoep niet meer op te ruimen zoals iedereen wel heeft gemerkt. Trouwens geen poepje te vinden op de stoep van het gemeentekantoor, Hoe kan dat dan ?
Jan (11-3-2017 om 13:36)
Ten eerste ik vindt het netjes dat deze meneer/mevrouw zich heeft gemeld ,maar dan direct iemand naar een hondenschool te sturen gaat wel wel erg ver en een hondenschool met ervaring op dit gebied???, dan zal deze school het wel druk hebben want iedere hond heeft wel buitdriften, joh laat dat persoon betaal het schaap en klaar ,maar ja dit is de media weer er word nog net geen reclame gemaakt van wie die hondenschool is. En meneer Ja-ja ik weet niet van waar u bent komen landen volgens mijn heeft u geen dieren ,maar mischien wel iemand die op zaterdagavond bij een ander de boel kapot maakt of zijn dat ook dan ook smoejes??
zeeuw (11-3-2017 om 13:28)
moeten ze ook bij katten doen die vogelnestjes leeg halen , is net zo erg want katten lopen ook los en die kan je ook vast houden. je tuin afrasteren,, maar dat kost geld geld geld wij als hondenbezitters moeten ook belasting betalen
Cookie-instellingen beheren