Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Annie M.G. Schmidt-borden voor extra veiligheid

Toegevoegd: 20-03-2017, 11.20 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Speciale verkeersborden met tekeningen uit de boeken van Annie M.G. Schmidt gaan verkeersdeelnemers in Kapelle vanaf morgen wijzen op de aanwezigheid de vele kinderen bij Brede School 't Saamdeel.

Met de plaatsing van de borden bij de Vroonlandseweg wil de gemeente Kapelle de verkeersveiligheid rond de Brede School verhogen. Wethouder Jon Herselman kondigde in februari maatregelen aan waaronder ook nieuwe bebording en extra verlichting.

Er zijn nog plannen in ontwikkeling voor het aanpassen van de kruisingen. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat de fietsers die vanuit de Lange Meet komen beter worden opgemerkt door automobilisten op de Vroonlandseweg. Bij deze kruising wordt tevens het bestaande zebrapad in de Vroonlandseweg doorgetrokken tot aan de school.

Naar verwachting vinden de aanpassingen aan de kruisingen plaats in de meivakantie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (20-3-2017 om 17:10)
Kunnen ze beter overal eens borden zetten dat mensen overal eens richting aan moeten geven ook de kinderen op de fietsen! Maar dat wordt ze niet meer geleerd, ze kunnen alleen nog met velen naast elkaar rijden en met smartphones bezig zijn tijdens het fietsen. Dus eerst de regeltjes weer eens onder de aandacht bij de jeugd en dan pas naar de volwassenen wijzen dat die weer extra op moeten letten.
hallo (20-3-2017 om 16:44)
Het zou misschien ook een stuk veiliger zijn als de ouders uit het dorp dan hun kinderen met de fiets naar school brengen ipv. met de auto.
Tim Fakkeldij (20-3-2017 om 12:16)
Waarom (ook) geen haaientanden op de Vroonlandseweg bij deze kruising? Zo als de situatie nu is heeft al het verkeer op de Vroonlandseweg voorrang op het verkeer vanaf de Lange Meent, terwijl het overgrote deel van de schoolkinderen juist daar vandaan komen.