Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 200 km

Crossers havengebied op de vlucht voor politie

Toegevoegd: 20-03-2017, 15.55 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens een controle in het havengebied in Vlissingen zijn dit weekeinde enkele motorrijders en quadrijders met hoge snelheid op de vlucht geslagen voor de politie.


Naar aanleiding van meldingen over illegaal crossen in het havengebied werd zowel zaterdag als zondag extra gecontroleerd. Hierbij werd één quadrijder bekeurd voor het rijden op een bedrijventerrein dat verboden is voor onbevoegden. Bij een volgende overtreding wordt zijn quad in beslag genomen.

Een man kreeg een waarschuwing omdat hij zijn zoontje liet crossen. Enkele andere crossmotor- en quadrijders kregen de agenten bijtijds in het vizier en verlieten het havengebied vervolgens met hoge snelheden. Twee automobilisten kregen een boete voor te hard rijden.

Volgens de politie constateert Zeeland Seaports, de beheerder van de haven en de infrastructuur in het havengebied, de laatste tijd een toename van overlast en schade door illegaal motorcrossen. Illegale motorrijders riskeren een boete en in beslag name van de motoren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Steve (20-3-2017 om 20:41)
Twee weekenden terug waren we de Kalootstrand aan het opruimen namens NLDoet en toen kwamen er ook 2 van die randdebielen rakelings langs op een motor terwijl je met een grijper en vuilniszak andermans afval aan het opruimen bent. Die twee hadden wel een kenteken maar die konden we niet noteren. Hadden daar een half uur eerder moeten zijn toen de marechaussee er stond.
Reagerard (20-3-2017 om 19:01)
er wordt veel gecrost maar ze moeten toch ergends oefenen als het nat weer is, want dan is de crossbaan meestal gesloten, en de baan van van den ende open.
pietje (20-3-2017 om 18:26)
het maakt mij niks uit als mensen gaan crossen zolang ze dat maar doen op een plek waar ze niet andere mensen tot last zijn.
Bouwer (20-3-2017 om 17:17)
In de zomer word er ook volop gecrost met crossmotors in de wijken van Vlissingen. Zonder helm,superhard,dwars door de woonwijken waar kinderen ook op de zelfde straat spelen.Helaas meestal geen politie te zien. Wel geld voor dure motor,maar een bijdrage aan lidmaatschap crosbaan kan er niet vanaf. Vaak zijn het van die types als ze een ongeval veroorzaken ineens geen geld hebben, ,laat staan zichzelf verzekeren.Dan komen ze weer met moeilijke jeugd, en elk ander makkelijk excuus klaar om maar niet de schade te moeten vergoeden.
Mario (20-3-2017 om 17:04)
Dat is dan het enige wat de politie nog voor elkaar krijgt in Nederland, enkele mensen die een hobby hebben zwaar bestraffen en dreigen met nog meer. De Politie wordt letterlijk verrot gescholden door "speciale Nederlanders (ahum)" in o.a wegmisbruikers maar daar kunnen ze blijkbaar niets aan doen. Ook als deze "speciale Nederlanders" zelfs op politieauto's staan te dansen kunnen ze er niets aan doen. Wel triest dat alleen snelheid nog iets is waar je enorm voor gepakt kan worden!
Christa (20-3-2017 om 16:35)
Niet alleen in havengebied. Ze rijden over Kaloot strand en zelfs hier dwars door dorp Borssele over voetpaden en door bos. Zaterdagmiddag tussen half 4 en 4 begint het. Is trouwens al jaren aan de gang ,dus laten ze nu niet doen of het nieuw is.
Cookie-instellingen beheren