Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 205 km

Slachtoffer Rilland is Kees van Schaik (65)

Toegevoegd: 21-03-2017, 16.23 uur
Op de zolder van de woning bevond zich een hennepplantage.
Op de zolder van de woning bevond zich een hennepplantage.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

RILLAND - De man die maandagavond dood werd gevonden in een woning in Rilland is inderdaad de bewoner. Het gaat om de 65-jarige Kees van Schaik. Dat heeft de politie zojuist naar buiten gebracht.


Volgens de politie sloeg een buurtbewoonster maandagavond alarm omdat ze hem al even niet had gezien. "De buren vonden het raar dat het slachtoffer die ochtend niet was komen koffie drinken, terwijl hij dat altijd deed", zo zegt de politie, die een speciale opsporingspagina op internet heeft gezet.

Afgelopen zondag om 17.00 uur is Van Schaik nog voor zijn huis gezien. "Om 23.30 uur hoorden de buren ruzie bij hem thuis. Ze hoorden ook nog twee andere stemmen in de woning", aldus de politie. 
Zondagnacht hebben buurtbewoners een aantal personen uit de woning zien komen. De politie wil graag met hen in contact komen.

De politie is ook op zoek naar eventuele getuigen en is ook benieuwd of mensen iets meer kunnen vertellen over een zwarte stationwagen met een witte plaat en zwart of blauw kenteken. "Wat opviel was dat 1 koplamp duidelijker feller dan de andere. In de wagen zat een kalende man. We willen met spoed met mensen in contact komen die ons meer kunnen vertellen over de auto en wie daar in zat."

Wietkwekerij
Vanmiddag werd bekend dat op de zolder van het huis een wietkwekerij was gevestigd. "Hier was net geoogst. Een voor de hand liggend scenario waarom Van Schaik om het leven is gebracht zou daar mee te maken kunnen hebben", zo schrijft de politie.

De politie besteed vanavond in Opsporing Verzocht ook aandacht aan de zaak.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (22-3-2017 om 12:29)
Je weet alvorens in wat voor wereld je binnen gaat, dus dan heeft je ook kans dat het ook uit de hand kunt lopen,ik roept al jaren laat ze maar kweken en dealen ze moorden en roeien elkaar wel uit, en stoppen doet je het toch niet !!
john verhelst (22-3-2017 om 09:48)
Als je wiet gaat kweken is de kans blijkbaar groter dat criminelen je weten dan de politie
anoniem (22-3-2017 om 08:33)
je zou indd denken dat het hier om een uit de hand gelopen rip-deal ging ("kopen" zonder geld). trieste figuren die iemand dan gelijk omleggen
Cookie-instellingen beheren