Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Luchtalarm voor enorme brand Kapelle

Toegevoegd: 23-03-2017, 20.13 uur - Update: 23-03-2017, 22.57 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In Kapelle is het luchtalarm afgegaan vanwege de zeer grote brand aan de Oostambachtweg. Ook is een NL-Alert uitgestuurd en is Omroep Zeeland ingeschakeld als rampenzender. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.


De brand brak rond 16.35 uur uit in een grote stapel met fruitkisten. In eerste instantie werd de brandweer zonder spoed ter plekke gestuurd maar al snel werd aangegeven dat men met spoed moest uitrukken. Ook werd al snel een waterwagen gealarmeerd maar pas rond 17.15 uur werd echter het sein 'middelbrand' afgegeven.

Later werd nog verder opgeschaald en werd een groot aantal brandweervoertuigen ter plekke gestuurd. Inmiddels is een groot aantal blusvoertuigen ingezet. De brand is ondertussen echter ook overgeslagen naar twee grote loodsen. Hierdoor hangt boven Kapelle een enorme rookpluim.

Luchtalarm
Via het luchtalarm en NL-Alert is gevraagd om ramen en deuren uit voorzorg te sluiten. Ook in de omliggende dorpen rondom Kapelle waren de alarmsirenes te horen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was dat niet de bedoeling en gelden de waarschuwingen alleen voor de wijken Jip en Janneke en Overtieringe in Kapelle.

Brandweerlieden houden enkele woningen nat. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er niemand gewond geraakt. Zestien personen die zich op het terrein bevonden zijn opgevangen in De Caisson. De gemeente Kapelle is inmiddels telefonisch bereikbaar voor inwoners die vragen hebben over de brand. Zij kunnen bellen met 14-0113.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertha (23-3-2017 om 23:06)
Wat vreselijk! Heel veel sterkte voor de teler en familie. En ook voor alle betrokkenen. De oorzaak wil ik niet over speculeren, daar zijn vakmensen voor.
@ moeder (23-3-2017 om 22:20)
Er zijn bosbranden ontstaan door een stukje glas waar de zon op scheen... Of een leuk die iemand 20 meter verderop weg gooide... Maar misschien kunt u uw expertise delen met de brandweer, want die zullen wel onderzoek doen
De Groot (23-3-2017 om 22:00)
Gevalletje van niet snel opschalen lijkt mij! Bij het aantreffen van zoveel hout weet je dat het vuur razendsnel zal verspreiden.
Moeder (23-3-2017 om 20:43)
?? Hoe kan dat nou zo groot worden? De brandweer was er toch snel bij? Wie heeft dit aangestoken? (Want fruitkistjes vatten niet zomaar vlam) die heeft wel heel wat op z'n geweten! Wat n overlast voor de mensen daar! Sterkte voor iedereen!
Cookie-instellingen beheren