www.hvzeeland.nl

Luchtalarm voor enorme brand Kapelle

Toegevoegd: 23-03-2017, 20.13 uur - Update: 23-03-2017, 22.57 uur

Luchtalarm voor enorme brand Kapelle
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In Kapelle is het luchtalarm afgegaan vanwege de zeer grote brand aan de Oostambachtweg. Ook is een NL-Alert uitgestuurd en is Omroep Zeeland ingeschakeld als rampenzender. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

De brand brak rond 16.35 uur uit in een grote stapel met fruitkisten. In eerste instantie werd de brandweer zonder spoed ter plekke gestuurd maar al snel werd aangegeven dat men met spoed moest uitrukken. Ook werd al snel een waterwagen gealarmeerd maar pas rond 17.15 uur werd echter het sein 'middelbrand' afgegeven.

Later werd nog verder opgeschaald en werd een groot aantal brandweervoertuigen ter plekke gestuurd. Inmiddels is een groot aantal blusvoertuigen ingezet. De brand is ondertussen echter ook overgeslagen naar twee grote loodsen. Hierdoor hangt boven Kapelle een enorme rookpluim.

Luchtalarm
Via het luchtalarm en NL-Alert is gevraagd om ramen en deuren uit voorzorg te sluiten. Ook in de omliggende dorpen rondom Kapelle waren de alarmsirenes te horen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was dat niet de bedoeling en gelden de waarschuwingen alleen voor de wijken Jip en Janneke en Overtieringe in Kapelle.

Brandweerlieden houden enkele woningen nat. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er niemand gewond geraakt. Zestien personen die zich op het terrein bevonden zijn opgevangen in De Caisson. De gemeente Kapelle is inmiddels telefonisch bereikbaar voor inwoners die vragen hebben over de brand. Zij kunnen bellen met 14-0113.